11 MASALAH YANG KERAP BERLAKU BILA MENONTON SECARA ONLINE

19.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

11 MASALAH YANG KERAP BERLAKU BILA MENONTON SECARA ONLINE. Sapa kat sini suka tengok filem, drama berepisod atau rancangan kegemaran kat online atau download online. Nak2 lagi yang baru keluar.. Kadang2 memang kualiti cetak rompak secara online kadang2 kualiti ok jer tapi biasa la bila menonton secara online perjalanan dia tidak la selancari kita tonton kat TV @ pawagam kan??


Yang suka tengok filem @ rancangan kegemaran online aku confirm 11 masalah ni memang selalu berlaku. Aku pun pernah jugak try tengok filem seram kat online Tapi Ya Allah... takpe la aku beli dvd je lagi bagus. Walau ada jugak yang ok puas di tonton tapi kebanyakkan memang kalau tak hampeh 200% kategori boleh je la tengok. Free je kan.. bayar bil tenet je katanya.

Antara masalah yang selalu berlaku bila tengok movie online ni adalah subtitle.. Kalau filem yang bahasa aku tak faham tu memang malas nak tengok online. Rasa macam tengok orang bergerak tapi tak tau pejadah dia cakap sebab kadang2 subtitle takde & kadang2 subtitle kuali Ah Lang Nun.. tunggang langgang. Tu salah satu masalah yang ada bila menonton movie online kalau hangpa nak tau apa lagi 11 perkara yang menjadi masalah bila tengok movie @ tv show online & cara nak tonton dengan best qualiti secara online meh baca kat sii >> 11 Perkara Yang Rakyat Malaysia Je Faham Bila Menonton  Secara Online <<

Dan kerana itu aku memilih untuk menonton kalau setakat drama kat TV jer.. Kalau filem aku beli dvd dari aku dok membebel macam orang gila bila tengok online ni. Online biarlah aku habiskan bandwith (walau tak pernah abis) dengan FB & blog jer...

Moral of the story..Tonton secara online perlu tahap kesabaran yang tinggi sebab ia bergantung pada connection internet. Kalau dia demam.. memang kita pun boleh demam. hahahaha

3 comments:

  1. Akak jarang tengok online kecuali terdesak sangat keinginan nak menonton filem tetiba. Biasanya kita download pastu tengok kat TV besar, barulah boleh mencipta hattrik sepanjang malam!

    ReplyDelete
  2. nk kne download sbb tkot nnti tgh2 syok tgk tiba2 je dia bagi ads sampai habis...
    huhu

    ReplyDelete
  3. jrg tgk online..sbb mnyampah klu tggu dia loading..hehe....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com