15 AKTIVITI UNTUK ORANG YANG RASA HIDUP DIA MEMBOSANKAN

10.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

15 AKTIVITI UNTUK ORANG YANG RASA HIDUP DIA MEMBOSANKAN. Ada orang celik mata jer.. Rasa hidup dia bosan sangat. Apa dia hadap, apa dia buat benda yang sama je hari hari. Akibat rasa bosan sampai jadi stress... Bila stress mungkin jadi masalah besar. Punca sebenarnya kecik jer.. Bagi mengelakkan golongan yang sentiasa bosan dengan hidup dia ni jadi gila.. marilah membaca sambil belajar kat sini mungkin hidup korang kembali cerita & bahagia. Kalau rasa gembira jangan lupa tepuk tangan... hehehhe

Kita kalau boleh nak hidup dalam keadaan tenang & senang serba serbi. Malas la nak struggle sangat orang kata... Tapi bukan semua orang suka hidup dia terlalu simple. Ada orang suka hidup dia lebih mencabar.. Sebab kehidupan dia maybe penuh dengan kemudahan yang tak perlu susah payah dia nak cari. Bila dia nak hidup lebih mencabar maka dia cari lah aktiviti yang mencabar...

Nak buat aktiviti mencabar tak semestinya kena panjat gunung.. Mencabar diri anda buat benda yang paling takut yang tak payah pergi mana2 pun salah satu aktiviti mencabar jugak. Contoh kalau dah bosan sangat hidup terlampau selesa.. celik je mata semua dah tersedia.. Apakata bermain dengan serangga yang paling anda takut & geli? Tu contoh aktiviti yang mencabar diri anda jugak.. selain tu boleh mengatasi fobia atau geli pada sesuatu perkara tu.

Contoh aktiviti yang kategori mencabar jugak. Kau berani?? kalau ni pun kau tak boleh buat jangan berangan nak masuk fear factor. rancangan lari pun belum tentu layak katanya hahahaha

Atau korang boleh cuba buat 15 aktiviti ni pun best jugak. Walau ada di antara 15 aktiviti macam kerja gila sikit. Maybe tak semua orang sanggup buat tapi ok jugak la untuk mencabar keberanian diri melakukan sesuatu yang tak semua orang boleh buat walau perbuatan tu nampak simple & tak memudaratkan tapi perlukan keyakinan diri untuk melakukannya. Pendek kata.. yang confident & berani je boleh buat.

Kalau korang nak tau apa 15 aktiviti mencabar walau simple je perbuatan dia meh tengok kat sini >> 15 AKTIVITI UNTUK KELUAR DARI ZON SELESA <<

Yelah.. mana tau kot2 korang memang jenis enjoy bila menyusahkan diri kan. Elok la cuba buat mana tau jadi viral boleh jadi terkenal seantero alam maya seterusnya di offer menjadi retis bawah naungan MiG.. hahahaha

Moral of the story.. Enjoy tak salah, yang slaah cara kita enjoy. Peace Yo!

3 comments:

  1. nasib baik tak bosan sgt ... hahahhahah

    ReplyDelete
  2. dlu mmg hari2 bosan skrng ad housemates xbosan dh

    ReplyDelete
  3. Malaslah nak baca lebih lanjut, Suria. Tengok gambar 'ko-koach' pun dah seriau. Biarlah hidup penuh kebosanan daripada penuh dengan keseriauan macam ni :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!