15 PERANGAI TIPIKAL ORANG MALAYSIA BILA PERGI BERCUTI DI LUAR NEGARA

13.8.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

15 PERANGAI TIPIKAL ORANG MALAYSIA BILA PERGI BERCUTI DI LUAR NEGARA. Setiap negara tu ada perangai dia tersendiri yang boleh terbawak bawak sampai ke negara orang. Yelah.. dah terbiasa hidup dengan cara macam tu dari kecik sampai bangka kan... Ingat senang ke nak ubah. Jadi bila pergi ke negara orang pun dia susah sikit la nak ikut cara hidup orang tempatan kat situ..


Salah satu perangai tipikal kebanyakkan rakyat Malaysia adalah lintas jalan ikut suka hati even dah di sediakan zebra line atau jejantas. Yang ni sama perangai macam orang bangla.. & suka potong barisan. Tak payah nafikan memang ramai orang Malaysia perangai macam tu tak kira la apa bangsa sekalipun. So, bila dah biasa buat perangai macam tu kat negara sendiri.. pergi mana mana pun perangai macam tu susah nak ubah.

Selebihnya kalau korang nak tahu apa lagi 15 perangai tipikal rakyat Malaysia suka buat bila bercuti atau berkunjung ke luar negara meh baca kat sini. Nak copypaste artikel orang pun tak berapa elok sangat dalam arena blog jadi bacalah sendiri yer >> 15 PERANGAI TIPIKAL RAKYAT MALAYSIA BILA PERGI BERCUTI DI NEGARA ORANG <<

Tapi bukan semua yang datang dari Malaysia tu buruk buruk jer... Masih ada culture orang Malaysia ni yang boleh di banggakan. Adat la Negara yang di huni manusia pasti ada yang buruk & baik... Manusia tu kan bersifat tidak sempurna.

Moral of the story.. Bukan negara tu yang menentukan sikap @ sifat manusia tapi kita tak dapat menafikan yang membentuk keperibadian seseorang kadang2 faktor budaya & cara hidup jugak.

1 comment:

  1. Alah bisa, tegal biasa. Bukan senang nak ubah tabiat. Tak kiralah kat mana pun kita berada ^_^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!