22 PERATURAN YANG DI AMALKAN RAKYAT MALAYSIA TAPI TIDAK TERCATAT DALAM UNDANG UNDANG

18.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

22 PERATURAN YANG DI AMALKAN RAKYAT MALAYSIA TAPI TIDAK TERCATAT DALAM UNDANG UNDANG. Tidak semua peraturan yang kita amalkan tu tertakluk dalam undang undang negara tapi tetap kita ikut tanpa prejudis katanya. Yelah.. bila dah jadi tabiat, rutin atau kebiasaan.. benda tu kita akan terus pratikkan tanpa perlu penguatkuasaan undang undang. Boleh pulak ikut rules yang tak rasmi yer... Kalau di kuatkuasa undang2 mengelat manjang pulak.. Tu la manusia.

Mesti korang nak tahu apa 22 peraturan yang tidak tercatat dalam undang undang negara tapi rakyat Malaysia sangat patuh melakukannya.. Yelah.. Orang malaysia ni terkenal yang suka langgar undang undang kan tetiba undang2 tak rasmi boleh pulak dia follow tanpa banyak soal. Contoh macam kalau kita double park mesti kita tinggalkan contact number walau benda tu bukan tercatat dalam undang undang negara kan?


Selebihnya Kalau korang nak tahu apa 22 undang2 misteri yang korang selalu amalkan tu meh baca kat sini >> 22 Jenis Peraturan Yang di amalkan rakyat Malaysia tapi tidak tertulis dalam  Undang Undang Negara <<

Moral of the story.. Hidup & peraturan memang tak dapat di pisahkan cuma tidak semua peraturan relevan untuk di pratikkan. Pandai pandai pilih undang2 mana yang terbaik untuk di ikut. Peace Yo!

3 comments:

  1. kat rumah akak ada undang2 nya iaitu masuk bilk jangan kunci..hahahah

    ReplyDelete
  2. Wujudnya undang-undang untuk dilanggar. Kalau tidak, penguatkuasa undang-undang takda kerja, Dik Suria. Boring pulak nanti dok melanguk kat pejabat blogwalking jerk...

    ReplyDelete
  3. Oppss... terkeluar tajuk pulak komen tapi takpalah, belasah aje. Kitakan Malaysian,meroyan dalam blog orang pun boleh walaupun undang-udang beralam maya kata kenalah berhati-hati dan jaga tata tertib ~_^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com