BEGINIKAH RASA NASI AYAM HAINAN CHICKEN CURRY DI CHICKEN RICE SHOP

18.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

BEGINIKAH RASA NASI AYAM HAINAN CHICKEN CURRY DI CHICKEN RICE SHOP. Aku ni kadang2 lupa dah pernah ke tidak makan kat restaurant chicken rice shop ni... Sebab rasa macam tak pernah pulak makan kat sini. Tapi tak tau la dulu2 pernah makan tapi dah lama sangat ingatan aku dah hilang. Yang penting tahun ni.. Hari Ahad lepas kali pertama aku makan kat Chicken Rice Shop.. Kang ada pulak simpati kat aku macam kes meatball kat Ikea. hahaha.. Nak buat macam mana orang semekin.


Alkisahnya berjimbaraya kat Giant Kota Damansara.. Elok sampai memang tengah lapar tergedik gedik sangat dah. Nak survey lama2 tempat makan pun rasa perut dah tak boleh bawak berunding sangat. So, mana sempat kita terjah & bikin panas katanya. Tak tau maybe rezeki The chicken rice shop haritu.. tetiba je kami laki bini decide nak makan kat situ.

Laki aku order set nasi ayam BBQ.. aku tetiba je nampak set nasi ayam hainan chicken curry tu macam best je. Tak pernah makan nasi ayam dengan kari elok la cuba. lagipun bukan janggal sangat makan nasi ayam dengan kari kan. Almaklum la tekak melayu ni.. Dah sampai.. rupa pun nampak sedap je. Tak sempat snap pic bagai.. Memang jenis laki bini jarang nak snap pic makanan bila kat luar. Bila terbiasa so tak ingat pulak nak snap.

Ya Allah.. rasa apakah ini?? Nasi ayam di makan dengan hainan chicken curry. Rasa hujung sudu pun dah terbeliak biji mata katanya.. Amboi melampau sangat aku membayangkan rasa makanan tu. Padahal reaksi takde la sampai macam tu just aku suruh laki aku rasa dulu & dia cakap sedap je hainan chicken curry tu. Aku makan pun rasanya not bad jugak. Kira menu yang aku pilih adalah bertepatan dengan citarasa tekak aku.

Sumber Gambar : http://www.rebeccasaw.com/ayam-muhibah-the-chicken-rice-shop

Mesti sakit hati je korang baca entri aku kan?? Tajuk kemain sesuatu sangat padahal nak bagitau nasi ayam hainan chicken curry tu sedap je. Mesti la.. Tu strategi marketing katanya. Yang penting aku tak menipu. Cuma aku buat tajuk untuk tarik orang baca je. Tak salah kan??

Moral of the story.. Kalau yang belum pernah cuba makan set hainan chicken curry with rice & suop try la sekali. Maybe taste kita sama. Peace Yo!

P/S : tetiba review makanan.. kau dah kenapa?? Saja la.. mood nak mereview makanan kali ni katanya. 

3 comments:

  1. ahaa tajuk tu mmg macam panas je...rupanya nak cakap benda tu sedappp...good job haha

    SERTAI YOUNG ENTERPRENEUR PROGRAM

    ReplyDelete
  2. tak salah la...sapa yang kata salah...

    ReplyDelete
  3. Oh, bab ni kita tak sependapat! Kami sekeluarga memang tak suka pergi makan kat CRS ni. Setiap kali makan pun tak rasa nikmatnya. Mungkinlah citarasa berbeza. Kita ni westerner katanya. Kah3x...

    Eh, tapi semalam masak kari daging ada berbaki lagi! Ni kalau balik kerja panaskan, alamak sedapnya cicah-cicah dengan roti :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!