BIO ESSENCE KEMBALI MENGHANTUI BLOG

10.8.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

BIO ESSENCE KEMBALI MENGHANTUI BLOG. Dah lama rasanya tak cerita pasal produk bio essence kat blog puaka melekat lekit ni kan.. Ada yang ingat aku dah tak guna produk bio essence lagi sekarang.. Iskkk... Tak baik tuduh2. Ada lagi dok guna. Cuma tak semua la aku guna.. cleanser sekarang aku guna ephyra. dah masuk sabun kedua ephyra skin bar, toner aku guna nour ain selebihnya baru aku guna produk2 bio essence macam 24k bio gold bio water, bio essence sunscreen moisturizing cream spf 56, bio essence birnest nutri-collagen & whitening cream & bio essence miracle bio water. Kan?? banyak lagi produk bio essence still aku guna..

Inilah reta karun aku berjenama Bio Essence

Yang tu dah pernah menyinggah kat entri blog lekat lekit.. Ni yang edisi terbaru rembat lepas bayar di guardian.. even aku survey jer produk lain tapi masuk guardian tetap kat bio essence jugak aku cari.  Sebab memang aku tengah cari pelembab muka.. Maka semalam dapat la semangkuk Bio essence hydra tri-action aqua moisturizing gel. Apa yang aku tahu produk ni sesuai untuk yang kulit kering @ berminyak. Biasa la produk bio essence ni jenis tak berminyak & tak jugak mengeringkan kulit. Bila sapu terus meresap dalam kulit & tak meninggalkan kesan melekat lekit atau belengas. Belengas ni orang utara suka guna maksudnya melekit la jugak. Aku paham jenis kulit berminyak kadang2 takut nak apply pelembab sebab takut bertambah berminyak sebab aku kulit tak consistent kadang kering kadang minyak jadi aku rasa nak try la pelembab dua alam ni hahaha. Macam biasa la aku jenis cempeqa sikit.. lepas beli balik tu cuci muka terus guna. Pelembab ni boleh pakai siang atau malam. Lepas sapu kita akan rasa lembut je kulit muka. Kesan penggunaan tak boleh nampak lagi la kalau baru sekali tenyeh kat kat muka.. Tunggu la seminggu dua yer...

Bio Essence hydra Tri-Action Aqua Moisturizing Gel RM RM40.51

Tengah dok cari pelembab promoter guardian dok mai beramah mesra ala2 ahli mensyuarat tingkap. Secara tak sengaja terembat lagi satu produk bio essence deep exfoliating gel (Royal Jelly +ATP).. alah macam scrub muka untuk buang sel sel kulit mati tu. Kata si promoter tu boleh hilangkan bintik2 hitam & parut jerawat. Tak payah pakai hari2 seminggu dua kali jer. Kang pakai hari2 jangankan sel2 kulit mati, abis sel kulit mati pulak hahahaha. Jangan risau dah try pagi tadi.. Alhamdulillah untuk kali pertama pakai memang rasa muka licin & bersih. Rasa nak cubit2 pipi sendiri. geram sangat katanya. hahahaha

Bio Essence Deep Exfoliating Gel RM19.88

harga kedua dua produk ni tidak mahal seperti siri2 produk bio essence yang lain.. untuk Bio Essence hydra tri-action aqua moisturizing ni cuma RM40.51 & Bio Essence Deep Exfiliating Gel (Royal Jelly _ ATP) hanya RM19.88. Harga termasuk GST.

Biasa la pompuan katanya... Terembat jugak la eyeshadow & eyeliner pearl IN2IT ni. harga Eye color Palate ni murah jer RM 22.77. alah mini jer ada 5 color. Yang Pearl Highlight Eyeliner ni RM18.81. Semua murah2 je aku beli

Sebab pembelian RM50 keatas dapat la free gift dari guardian.. Produk baru guardian katanya. Mana aci scrub muka je kan... Meh la kita scrub & polish badan pulak dengan free gift dari guardian ni.


Nanti kita tengok hasilnya yer.. Berkilat macam bontot kuali baru kena sental ke tidak dari hujung rambut sampai hujung kaki... hahahaha.

Jerawat??? Parut Jerawat?? Boleh ke nak cover dalam masa seminit?? Alah.. tak pandai makeup untuk cover?? Kalau nak tau macam mana nak cover parut jerawat dengan sepantas kilat Korang mesti tengok ni >> 13 Trick mudah untuk sembunyikan parut jerawat tanpa perlu jadi pakar solekkan <<

1 comment:

  1. Akak pun dah jatuh hati dengan produk ni. Murah pun murah. Boleh lenjan pakai banyak-banyak pun tak ralat dalam hati ni. Yang lagi suka sebab ianya tak mengeringkan kulit. Nak nampak kulit kertu bertukar awet muda 18SX katanya memanglah kena pakai dengan tekun. Kalau sekali pakai terus nak jadi macam Che Ta yang muda memanjang tu, memang tidaklah tercapai impian.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!