BLOG GOSIP ARTIS TERKENAL IKLAN PRODUK BERUNSUR SYIRIK & KHURAFAT

28.8.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

BLOG GOSIP ARTIS TERKENAL IKLAN PRODUK BERUNSUR SYIRIK & KHURAFAT. Bila mamaraziah lekat lekit bergosip.. Tu dia hot & spicy gosipnya. Selalu dia dok tulis gosip pasal retis kan kali ni mai kita kontroversikan dia pulak. Amboi.. tau la iklan bayaq mahai kat blog dia. Setahu aku la.. admin blog tu melayu Islam.. Tapi terkejut jugak ada iklan2 macam tu kat blog dia.


Aku pun suka jugak dok tulis cerita mistik & seram tapi selalu aku ingatkan sekadar hiburan & hantu,pontianak,pocong toyol ke hapa tu semua jelmaan jin nak menyesatkan manusia je. Yelah.. takut ada yang taksub terpesong pulak akidah orang dok baca cerita seram kat blog aku. Sebab tu aku tulis cerita seram komedi jer.. Jalan cerita santai2. Tak pelik ada orang kata cerita seram kat blog aku tak seram langsung sebab memang tu pun motif aku. Aku nak suruh orang baca bukan nak bagi orang takut atau percaya. Sekadar hiburan..

Berbalik cerita blog gosip retis terkenal yang iklankan produk yang ada unsur syirik & khurafat tu.. Aku dah siasat rupanya iklan tu dari google AdSense. Blog gempak2 je Google ads approve..  blog macam aku dah jenuh apply tak lepas2 lagi ni. Tapi menurut mereka yang menjana pendapatan dengan google AdSense. iklan yang kita taknak muncul kat blog kita boleh sekat. Aku clik jugak iklan tu sebab tajuk dia memang gempak beb! pengedar minyak pengasih. Mana tau sekadar gimik je minyak pengasih dia.. Kot2 dia jual minyak wangi yang bau dia buat pasangan suami isteri jadi ghairah ke kan.. Tapi memang betul produk tu produk pengasih, penunduk &  pelaris. Rawatan tradisional katanya bukan rawatan Islam yer. Kena pandai bezakan tu. Kadang2 orang ingat rawatan tradisional yang perawat dia di kalangan orang2 Islam ni sama macam rawatan Islam. Tidak semua rawatan tradisional tu berlandaskan Islam. Ada yang menggunakan nama rawatan Islam tapi cara rawatan dia bercampur dengan ayat2 Al Quran & ritual yang menjurus kepada pemujaan bagai. So, kalau pelik2 sangat barang2 dia minta masa nak merawat. seluar dalam bagai.. hati hati. Takut kita terjerumus dalam menggunakan khidmat bomoh khurafat.

Balik pada cerita iklan rawatan tradisional tadi... Tengok cara dia mengiklan produk & servis dia pun rasa memang macam ada unsur syirik & khurafat jer. Ada aku baca keratan akhbar di blog tu ada dia tulis ikat kasih guna sangkar,botol,seluar dalam bagai. Tak pernah dalam rawatan islam ada guna seluar dalam. Merepek sangat dah ni. Siap ada ritual puja semangat lagi. Selama aku dok merujuk ke pusat rawatan Islam serius takde ritual pemujaan. Dalam Islam pun tak ajar kita sembah selain Allah. Ada servis lain lagi berkonsepkan rawatan tradisional yang nampak memang macam ada unsur2 mistik.Siap boleh rawat dari jauh secara dalam talian lagi. Bahaya betul!

Matilamak.. Habis lepas ni sapa yang jual mahal sangat kena minyak pengasih. Boleh order online lagi tu tak payah pergi jumpa perawat katanya. hahaha

Ok Marilah kita berbaik sangka mungkin dia tak perasan iklan tu muncul kat blog dia yang meletop kebabom tu. Hope lepas ni dia block iklan2 yang agak sensitif yang melibatkan akidah umat Islam. Yelah gosip2 jugak kan.. Tapi jangan la nak mempromosikan rawatan ada unsur syirik & khurafat macam tu.

Moral of the story.. Bomoh2 sekarang pun dah up to date hokay! iklankan servis depa kat google ads. Abislah.. Makin ramai Umat zaman moden kembali jadi jahiliah. Patut la orang Bandar sekarang makin ramai suka guna khidmat bomoh berbanding orang kampung, ops!. hehehe

2 comments:

  1. macam2 hal la skrg, minyak pengasih pun jual dkt internet

    ReplyDelete
  2. Biar betul dorg ni...syirik tu. Dosa yg allah xampun....ayyo..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!