BUANG SEL KULIT MATI TANPA PENGLUPASAN

12.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

BUANG SEL KULIT MATI TANPA PENGLUPASAN. Ada orang memang tak suka skincare yang mengelupas ni termasuk aku walau mengelupas kecil je pun. Memang la mengelupas kecil ni tak nampak kulit tu mengelupas tapi bila sapu bedak rasa berbulu je muka.. I tak suka U... Tak suka jadi makhluk berbulu di muka hokay!! hehehehe...

Sebelum ni aku pernah guna cosmorderm magic exfoliating gel untuk membuang sel2 kulit mati. Yelah.. dah mati tak elok simpan jadi bangkai nanti katanya. Tapi tak luak pun aku guna... sekali dua pakai memang lepas tu kulit mengelupas. Yang mengelupas tu katanya untuk buang sel sel kulit mati la.. So, aku stop gunakannya. Bukan sebab tak bagus tapi aku rasa bila mengelupas kulit macam kering.

Setelah sekian lama aku tak beli exfoliating gel ni... Ahad aritu terbeli jenama Bio Essence. Deep exfoliating Gel Royal Jelly + ATP... Kalau ikut promoter tu suggest guna 2 kali seminggu jer tapi kalau baca kat kotak dia katanya boleh guna hari2 sebab menggunakan formula yang sangat ringan & lembut. Katanya setiap hari kita mempunya banyak sel sel kulit mati untuk di buang bagi mengantikan sel sel kulit baru. Tapi dalam minggu ni aku baru je guna 2 kali.. Alhamdulillah takde sebarang penglupasan & tak buat kulit jadi kering kontong macam gurun sahara. Yang penting dia tak bagi kesan buruk pada kulit aku yang penuh misteri ni hehehe. Akak suka dik!!

macam ni la rupa Bio Essence Deep Exfoliating Gel Royal Jelly + ATP

Yang best lepas tenyeh2 kat muka kita akan rasa licin & bersih.. Menurut promoter tu deep exfoliating gel boleh membantu menghilangkan bintik2 hitam & memudarkan parut jerawat. Selain membuang sel sel kulit mati & menggalakkan pertumbuhan sel sel kulit baru produk ni jugak membantu menganjalkan kulit & melambatkan proses penuaan wajah. Consistent guna boleh menganjalkan kulit & nampak awet muda.

Cara pakai kena jugak bagi kat penuh kat keywords blog dok google.. Nak pakai benda ni kena pastikan ada berada dalam keadaan kering. Tangan & muka. Sapa Deep exfoliating gel ni ke seluruh muka kemudian usap2 perlahan lahan sampai keluar daki2 kat muka tu. Alah.. macam pakai scrub la. Lepas dah puas menyental sel sel kulit mati tu.. bebawak la pergi cuci. Tak susah nak guna kan??

Harga tak mahal pun... RM19.88. Pergi la cari kat guardian, watson, tesco.. ada je jual. Tapi maybe harga berbeza mengikut tempat. Tesco mahal sikit produk bio essence. Ni aku beli kat guardian je.

Moral of the story.. aku bukan perempuan cantik berdahi licin.. sebab muka aku berpuaka la aku gigih cari produk nak cantik. Jadi jangan membayangkan aku macam cinderella yer. hehehehe

Jerawat??? Parut Jerawat?? Boleh ke nak cover dalam masa seminit?? Alah.. tak pandai makeup untuk cover?? Kalau nak tau macam mana nak cover parut jerawat dengan sepantas kilat Korang mesti tengok ni >> 13 Trick mudah untuk sembunyikan parut jerawat tanpa perlu jadi pakar solekkan <<


3 comments:

  1. Cx guna aqua boost. Pernah je tukar kpd gel ni dan yg gold tu tp muka jd makin teruk. So tukar blk kpd aqua boost.. then baru ok balik. Yelah. Sebati dah 3,4 thn tetibe tuka.. mmg cari mslh la. Hahaah

    ReplyDelete
  2. Bestkan guna produk bio essence..i'm lovin' it

    ReplyDelete
  3. Akak maintain pakai Birdnest tu sampailah ni. Produk ni bestnya ia tak mendadak bagi response yang bagus. Muka pun tak menggerutu aka berbulu gitu. Jerawat pun segan-segan nak ajak dating. Overall kira alrightlah. Harga pun jauh lebih murah daripada produk berjenama yang katanya bagus tapi bila dah tempek tetap juga kertu hasilnya....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!