GAMATISME HANTU SUNDEL BOLONG MELAYU

4.8.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

GAMATISME HANTU SUNDEL BOLONG MELAYU. Tu dia... sundel bolong pun ada version melayu.. version indonesia jugak je. Tak sangka hantu pun ada version jugak kan? harus la...  kalau dah warganegara tak sama.. Maka spesis  hantu pun tak sama jugak.  alkisahnya macam ni...


Gamatisme hantu sundel bolong Melayu
Hantu Sundel


Semalam sebab keinginan nak tengok sangat filem Gamatisme yang aku dok baca sebelum ni filem ni ala2 thailand horror... Thailand horror film ni memang peberet aku katanya. Try la play kat dvd player rumah aku ni even sebelum tu try play memang tak boleh. Kalau tak boleh jugak takpe la aku tengok kat pc.. Tapi semalam boleh pulak play...



Gamatisme Hantu Sundel Bolong Melayu
Gamatisme


Cerita pasal hantu yang aku faham maybe kehidupan dia sebelum mati.. seorang wanita yang menjadi mangsa rogol ramai - ramai kemudian mengandung & mati semasa melahirkan anak. Kemudian menganggu sekumpulan pelajar kolej yang tinggal dalam satu banglo yang di jadikan asrama. hantu ni macam ada connection dengan salah seorang pelajar tu... sebab salah seorang tu asyik nampak je kelibat hantu tu dalam mimpi & realiti. Maaf la aku tak boleh review sampai habis sebab pertengahan cerita je dvd dah tak boleh play. hahahaha... Almaklum la qualiti Ah Lang Nun ni... Ikut nasib je. Kalau ok.. ok la! Sebab tu aku tak suka beli dvd cetak rompak. Sebelum ni koleksi aku semua original. Tapi tu la.. terbeli jugak. Menyesal pun tak guna... uhuk..huk..


Apa yang aku nampak hantu dalam Gamatisme yang orang seram & best sangat tu... Starting serius boring. Jalan cerita dia sangat2 mendatar.. Effect hantu yang perut dia terbuka nampak baby dalam tu.. serius tak menjadi. Aku tengok macam hantu sundel bolong zaman suzana jer..Hantu sundel bolong suzana tu masa kecik2 je aku rasa seram tapi kalau sekarang aku tengok memang rasa kelakar. Tak nampak real sangat la effect badan di berlubang tu. cuma beza sundel bolong berlubang belakang badan.. Gamatisme ni berlubang kat perut nampak baby.



Gamatisme Hantu Sundel Bolong Melayu



Even aku tak habiskan cerita ni.. rasa tahap keseraman & kebest'an filem ni tak menepati standard seram yang aku harap la. Pendek kata.. sehelai bulu roma aku pun tak berdiri. So, maybe kalau jumpa dvd original kalau aku beli jugak just untuk tengok ending cerita ni & simpan sebagai koleksi. Tak tau la kot2 nak sampai ending best pulak kan? hehehehe Maaf la.. filem ni even orang review kata macam filem seram Thai bagi aku tak sampai level filem seram thai lagi. Sampai pertengahan cerita pun aku rasa boring...

Ni cuma pendapat aku la.. taste aku. So tak payah nak touching pada mereka yang rasa filem ni sangat best & seram. Tu taste korang... Aku tulis apa yang aku rasa bila menonton.

Moral of the story.. Kenapa cerita seram berkaitan hantu ni masih menggunakan tema orang yang mati dalam keadaan menderita atau di bunuh??? Kenapa mesti terus pesongkan pemahaman Umat Islam.. cuba buat hantu tu dari golongan jin yang ganggu manusia bukan terjadi dari manusia yang dah mati. Rasanya pembikin filem seram Melayu kena ubah...

Yang Menarik 
Jerawat??? Parut Jerawat?? Boleh ke nak cover dalam masa seminit?? Alah.. tak pandai makeup untuk cover?? Kalau nak tau macam mana nak cover parut jerawat dengan sepantas kilat Korang mesti tengok ni >> 13 Trick mudah untuk sembunyikan parut jerawat tanpa perlu jadi pakar solekkan <<

8 comments:

  1. kalau kat rumah akak ni kalau tengok filem acah2 seram sekalipun,bila tengok dengan maisara semua jadi seram..dia kalau hantu keluar je siap "Allahhuakbar..allahuakbar..."ada sekali tu siap baca surah al kahfi..kita yang tak seram pun jadi seram..macam la benda tu ada depan2 mata dia..

    ReplyDelete
  2. Hehehhe.. Setuju dengan sis. Kalau dulu film seram versi Suzana memang menakutkan,sekarang dah dewasa mmg agak lucu dan pelik jugak. Heheheh.

    ReplyDelete
  3. Memang taste seram ko tinggi dik kalah akak sepuluh batu ke belakang ni....akak tengok zombie kilang biskut pon dah seram camno? Tapi yg part pontianak salah kampong tu memang gile2 akak gelak...hahaha....ok takde kaitan sila abaikan :p

    ReplyDelete
  4. aku la ni takut nk tgk cite hantu tatau la nape ... hahahaha
    dulu zaman mengandunga nak pertama kemain tau minat ... skrg asal nk seram ...gaya2 hantu nak keluar aku tukar channel klu tgk kat KIX le ... hahahahahha

    ReplyDelete
  5. ni cite yg nabila huda berlakon ke?

    ReplyDelete
  6. ni cite melayu ke? saya berani baca review aje
    temgok minta maap lah walau kata tak seram mana pun
    jiwa tak kuat kot...hehe

    ReplyDelete
  7. I want to know why there is a ghost in Indonesia yes.togel sgp

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!