HYDRA TRI-ACTION AQUA MOISTURIZING GEL PELEMBAB YANG KERING

19.8.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

HYDRA TRI-ACTION AQUA MOISTURIZING GEL PELEMBAB YANG KERING. Panjang sungguh tajuk. Nasib tak letak binti dia sekali kalau tak lagi panjang nama produk ni. Hydra tri-action Aqua Mositurizing gel Binti Bio Essence katanya... Besa la aku dengan anak pinak bio essence ni dah macam sedara sepusat sepusing. Rindu2 je muncul la kat blog. Tak boleh berpisah lama lama katanya..


Ni aku nak kenalkan anak yang berapa bio essence aku tak sure. Depa ni ramai sangat adik beradik katanya.. Tak tau pulak hydra tri-action moisturizing Aqua Gel ni anak nombor berapa. Bukan penting pun nak tau dia anak nombor berapa yang penting apa yang best sangat pasal pelembab muka ni.

Yang best.. Pelembab ni kalau apply kat muka dia terus meresap dalam kulit. Tak meninggalkan kesan melekit atau berminyak jauh sekali belengas pada wajah. Normally produk bio essence jenis krim @ gel memang kalau pakai meresap dalam kulit. Boleh pakai siang malam.. Selain mengekalkan kelembapan kulit ia juga berfungsi melindungi kulit dari rosak. Setakat ni aku pakai dah seminggu lebih kot.. Alhamdulillah takde side effect. Kulit dah tak jadi kering berkuping2 tepi mulut tu. Sebelum jadi macam tu. Mungkin sebab aku guna cleanser jenis sabun kot sebab tu kulit jadi kering so untuk mengimbangi kelembapan kulit aku pakai moisturizing gel ni.

Bau dia pun sedap macam ada mint2 sikit. Rasa fresh je kalau sapu kat muka. Sejuk rasanya. Harga dia RM41.52. So bagi yang rasa nak kekalkan wajah awet muda amalkan pakai pelembab yer.. Kulit kering boleh menyebabkan proses penuaan berlaku. Cepat berkedut. Tak semua pelembab jenis kering bila pakai.. ada yang bila pakai bukan lembab tapi berminyak. Berminyak pun tak elok untuk kulit boleh menyebabkan jerawat. Kulit pun rasa lembut jer bila pakai. Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya yang mengalami kulit kering bak gurun sahara. Sesuai sangat sebab ada formula 3X hydrate katanya.


So, ini cerita pasal anak bio essence yang aku rembat lepas bayar di guardian bulan ogos ni. Jangan lupa kalau berkenan pergi la merembat beramai ramai.. hahhaha.

1 comment:

  1. Pelembap muka sangat penting untuk kulit kekal awet muda.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!