INI SEBAB TIDAK PERLU BERCUTI DI LUAR NEGARA SEKARANG

25.8.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

INI SEBAB TIDAK PERLU BERCUTI DI LUAR NEGARA SEKARANG. Aku luar negara setakat Thailand dengan singapore je la baru sampai setakat ni.. Jauh dari tu belum ada rezeki nak kesana tapi jenis aku ni bukan minat melancong sangat. Aku suka jenjalan je... Dalam negara pun takpe asalkan dapat pergi bercuti. Tak demand sangat.. Untung laki aku kan?? hahahaha...


Tapi sejak nilai ringgit jatuh ni katanya RM dah macam tak laku. Ada la aku terbaca sok sek sok sek ni.. Katanya kat Thailand pun nak tukar duit pun banyak tempat tak terima RM. Sampai cenggitu sekali maruah RM di pijak2 yer.. Tunggu kau RM dah naik nanti.. aku tayang depan money changer siam tu hahahahahaha..

Sebab tu la buat masa ni bagi yang ada plan nak pergi bercuti tu tak payah pergi oversea lagi. Saat nilai ringgit sedang demam chikungunya.. nilai jadi kecik sangat. Kalau rasa nak release tension ber holiday bagai ini tempat paling sesuai korang pergi... Kat Mana?? Tentulah Malaysia. Kenapa Malaysia. Ini 9 sebab kenapa korang perlu bercuti dalam Malaysia sekarang >> 9 Alasan Kenapa Anda Perlu Bercuti dalam Negara Sekarang <<

Saat nilai ringgit jatuh banyak benefit lain yang ada so kena ambil kesempatan ok bercuti dalam Malaysia sekarang. Kalau tak rugi beb! Nak pergi oversea maybe next time.. waktu ringgit dah stabil balik pun boleh. Tak lari oversea tu. hahahaha

Moral of the story.. Banyak kelebihan bercuti dalam negara ni selain save budget cuma kalau ada rezeki lebih maybe teringin jugak nak tengok tempat orang, ye dak??

4 comments:

  1. Esok2 gi PD kuak lentang kat sana...ehehee..

    ReplyDelete
  2. Jom...nak pi Penang, Kedah dan Perlis 20hb Sept nanti...bestnyaaaaa..kalu kita x support pelancongan negara sapa lagi kan?

    ReplyDelete
  3. tu la..duit malaysia dah tak laku..Mujur la akak tak terpengaruh dengan promo air asia hari tu..nyaris2 lagi la..hahah.

    ReplyDelete
  4. akak ni dapat cuti2 dalam negara pon dah suka dan syukur sgt2 dik...hujung taun ni tak pikir sgt bab cuti2 ni sebab anak akak sebuk nak amik SPM...huhuhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!