KALAU SETAKAT NAIK MOTOR TAK PAYAH NAK DRIVE THRU LA

25.8.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

KALAU SETAKAT NAIK MOTOR TAK PAYAH NAK DRIVE THRU LA. Setakat naik motor kau tak payah drive thru sangat la.. Nampak macam Jakun katanya. Tak layak laluan drive thru untuk penunggang motorsikal. Yang pakai kereta je boleh drive thru. Yang pakai motor nak2 lagi kapcai jangan mencemar duli kat lalui drive thru.. Nyah kau dari situ!! Pergi kau parking jauh2 sikit kemudian masuk order kat kaunter. tak sedar naik motor nak drive thru.


Amboi sombongnya mukadimah kau lekatlekit Ooi.. Hina sangat ke orang tunggang motor ni? Isk... aku pun membesar bonceng motor je. Bukan kaya raya sangat pun. Takkan la aku nak lupa diri tahap keji sampai macam tu sekali. Takde la terbaca satu post yang tengah jadi viral kat FB pasal seorang minah ni gelakkan sebuah motorsikal yang di tunggang dua insan bercinta katanya. Tak tau la mana dia tau depa masih bercinta.. ntah2 beranak pinak dah kat rumah tu pun sapa tau. Gelak pasai depa ni drive thru kat Mc D. Macam menghina sangat pun ada.. terkejut katanya. tak tau la apa yang dia terkejut sangat tengok motor kat laluan drive thru tu.. ke dia yang baru keluar dari hutan pelik tengok motor drive thru.

Pinjam Gambar kat Blog BuasirOtak

Jangan gelakkan kesusahan orang cheq Ooi.. hari ni kau berkereta tak mustahil kalau Allah nak tarik nikmat yang kau ada, kau berkaki je atas jalan. Jangan nanti orang nampak ko terkedek kedek kawat kat laluan drive thru pulak.

Rezeki setiap orang tak sama.. Maybe dia cuma mampu pakai motor tapi siapa tahu dia lebih senang dari orang yang mengejek dia. Senang tak semestinya harta & duit jer.. mungkin hidup dia lebih bahagia & senang hati dari yang dalam kereta tu. Hidup tak senang tengok orang susah. Ada je nak gelakkan.

Moral of the story... Aku dah pesan banyak kali. Zaman Laman Sosial & Viral ni hati2 nak post apa2. Silap haribulan nak gelakkan orang diri sendiri kena maki seantero alam maya.

4 comments:

  1. geram je dgn minah sengit dok ejek2 penungang motosikal,

    aku ada seorg member, padahal ayah dia naik moto. tp dia menyampah tgk org naik moto atas jalan.
    ceh....gi sekolah naik moto dulu2 x ingat

    errrrrr.....

    ReplyDelete
  2. Dunia akhir zaman, buat sesuatu tanpa belas kasihan, tanpa rasa takut pada Allah..

    ReplyDelete
  3. tak suka betul orang yang eksyen macam ni.. kita pun g keje naik moto.. kalo naik keta tu menyumpah la nak sampai opis awal kan.. eeee cili karang org mcm ni..

    ReplyDelete
  4. Sukahati dia la ek nak pakai moto ke sampan ke buka dia dok susahkan orang lain...beli makan pon dia bayo sendiri bukan mintak pompuan yg dok tergelak2 tu....baru pakai kete dah belagak camni kalau pakai jet tak tau la belagak tahap mana pulak ye

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!