LAKSA TEMPURUNG JADI VIRAL SEBAB UNIK TAPI SEDAP KE?

26.8.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

LAKSA TEMPURUNG JADI VIRAL SEBAB UNIK TAPI SEDAP KE? Dua tiga hari ni laksa dalam tempurung ni memang jadi Viral.. Lokasi katanya di Kulim kedah.. Amboi dekat dengan kampung halaman cheq tu. Keywords blog aku pun penuh dengan orang cari lokasi kedai laksa dalam tempurung ni. Mentang2 la ada dua tiga entri aku tulis pasal laksa kan termasuk resepi laksa sotong aku tu... Tak tau la apa yang best selain keunikkannya adalah di hidang laksa tu dalam tempurung. Sebab ramai sangat dok google pasal laksa tempurung ni terpaksa jugak aku tulis kat blog... hahahaha terpaksa la sangat. Sebenarnya lebih kepada mengambil kesempatan je.


Nak review pasal laksa dalam tempurung aku pun tak pernah sampai kedai dia apatah lagi merasa sejauh manasedap rasa dia. Adakah se gah orang dok viral tu. Tapi kalau sesapa yang teringin nak mencuba laksa dalam tempurung ni korang boleh la pergi ke lokasi seperti tercatat kat gambar di bawah


Macam - macam orang buat untuk menarik pelanggan ke kedai/gerai/restoran mereka. Padahal kalau letak dalam mangkuk macam biasa pun rasa dia sama je tapi sebab dia letak dalam tempurung tu yang mencipta keunikkan & kelainan untuk orang datang mencuba. Tapi unik hidangannya hope tak unik & pelik sangat la rasa dia sampai tak boleh terima tekak orang melayu. heheheh... Apapun inilah dinamakan kreatif,hokay! meniaga sekarang banyak persaingan so kita kena kreatif mencipta kelainan. Setakat laksa bersepah orang jual tapi maybe laksa tempurung setakat ni satu satunya kedainya kat situ je. Laksa tempurung ni memang nampak identiti utaranya.. sebab nampak macam ada sambal sotong kat situ. Kedai dia pun kat kedah kan... Tapi bila ada udang & makanan laut yang lain.. Laksa tempurung ni lebih tepat macam laksa seafood yang kawan aku jual kat kulim jugak cuma dia tak letak dalam tempurung la. Laksa Seafood IejaZol. Google je mesti jumpa.

Untuk maklumat lanjut boleh tengok di Fanpage Laksa Tumis Seafood IejaZol

Apapun setakat ni aku baca komen2 kat Fanpage Laksa Tempurung Kulim ni.. Alhamdulillah semua cakap sedap. So takde la pelanggan rasa tertipu sangat kan.. Tengok gambar cantik, menawan,menyelerakan.. Bila rasa indah khabar dari rupa. Nak meniaga makanan ni pastikan anda betul2 ada skill memasak masakan yang anda nak jual tu bukan pandai deco makanan tu nampak cantik & unik je

Lain orang lain selera.. Nak tau rasa dia sedap ke tak kena rasa sendiri, ye dak??

macam macam jenis laksa yang ada dalam Malaysia ni.. Laksa sotong la.. laksa seafood IejaZol la.. Laksa tempurung la... Tu laksa utara tak campur lagi laksa2 dari negeri lain. Nama laksa tapi takde rupa laksa. Mesti ada yang antara korang tak pernah tahu kan? Kalau nak tahu banyak lagi pasal laksa boleh tengok kat sini >> Adakah Rakyat Malaysia Benar Benar Tahu Tentang Laksa <<

Moral of the story.. Rasa macam nak try jugak la laksa tempurung ni balik kampung nanti. Jaga2 laksa tempurung.. kalau tak kena dengan tekak kedah cheq abis la cheq bagi komen ikhlas kat blog hahahaha.

5 comments:

  1. kulim..tak jauh sangt dari sini..bila2 boleh try pi cari..tapi suami akak ni kalau nak pi tempat makan dia tak suka cari2..dia nak pi terus sampai ja..hahhah

    ReplyDelete
  2. Kena pi jalan2 kat Kulim nampaknya ^-^

    ReplyDelete
  3. tu dia laksa dah mcm version dah sekarang tp laksa ori jugak aku suka ... tkt nk try yg dah mutant ni hahahha

    ReplyDelete
  4. baru semlm wak mamam asam laksa ., hehe2

    ReplyDelete
  5. Sebelum kat kulim..yg start jual kat penang.area bayan lepas.. tapi dah pindah di sg batu, teluk kumbar..

    Mmg sedap..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!