MISTERI KAIN PUTIH TERBANG DI LAMPU ISYARAT BUKIT DAMANSARA

27.8.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

MISTERI KAIN PUTIH TERBANG DI LAMPU ISYARAT BUKIT DAMANSARA. Bersempena malam Jumaat elok la ku tuliskan satu cerita seram untuk segmen seram serik lekat lekit. Bukan apa nak menghangatkan suasana malam Jumaat yang dingin dan beku.. hari hari kian kelabu.. dengan doa tulus ke sebut namamu.. cinta ku.. Oh sayang.. Ops maaf la gian nak berkaraoke pulak. Almaklum la dah lama tak berkaraoke sejak ada anak ni kan. Ok balik ke pangkal jalan.. Cerita seram malam ni berkisah satu kain putih misteri berterbangan di salah satu crossing zebra yang ber lampu Isyarat di bukit damansara.

Sekadar hiasan.Sumber Google

Alkisah tersebutlah kisah... Seorang anak yang duka nestapa kerana ibunya batuk.. erkk.. bukan bukan. Alkisah seorang mamat ni balik kerja lewat malam. Katanya sebelum sampai satu simpang untuk keluar ke jalan besar ada satu zebra crossing yang kalau siang hari memang ramai orang guna untuk melintas jalan ke parking & bangunan2 pejabat kat situ. Nak2 lagi kat situ ada satu kojej so memang  zebra crossing tu memang menjadi laluan pelajar kat situ nak lintas jalan ke bus stop. Tapi kalau dah pukul 2.30 pagi memang sunyi sepi la.. Tak kuasa la orang nak lepak tempat2 camtu time2 macam tu kan. Dari jauh dia dah nampak lampu kuning kelip2 tapi fikir tengah2 malam buta bukan ada orang melintas jalan so dia dah terfikir nak langgar lampu merah je.

Tapi.. bila dia lintas je zebra crossing kat line putih tu tiba ada bunyi macam langgar sesuatu. Cuak jugak dia sebab sebelum dia langgar lampu merah tu memang dia dah pastikan takde orang yang melintas. Tapi dia tak berhenti terus. dia tetap teruskan pemanduan sambil memantau dari cermin belakang. Ya Allah kalau jantung dia macam kompenen kereta rasa jatuh berterabur dah sebab apa yang di lihat ada kain putih betul2 atas zebra crossing tu. Tak sedap hati jugak dia takut dia terlanggar orang so dia berhenti kereta walau dah jauh sikit dari zebra crossing tu. Pelan2 dia undur kereta menghampiri zebra crossing nak pastikan apa yang dia langgar tadi.

lepas sampai berhampiran zebra crossing tu dia on kan lampu kecemasan & keluar meninjau. Tapi takde pulak kain putih yang dia nampak tapi.. Tiba2 mood seram mula on bila bulu roma meremang & badan rasa seram sejuk dengan tiba tiba. Dia tengok lampu isyarat kuning tu berkelip2 tak berhenti. Secara auto dia terpandang kain putih tadi dah ada atas lampu isyarat. Kaki dia jadi kaku. Dia cuba bergerak tapi rasa macam kebas. Tiba2 kain putih tu seolah olah terbang ke arah dia. Last dia ingat dia menjerit lepas tu sedar je ada orang kejutkan dia bila nampak dia pengsan tepi jalan. Time tu dah pukul 4 pagi. Lepas kejadian tu beliau demam 3 hari.. Habis tenaga batin terkejutkan kain putih yang tak tahu milik siapa atau jelmaan apa... hahahaha

Moral of the story.. Jangan langgar lampu isyarat even tengah malam yang sepi takut ada pak jual topi.. hehehe.

Sumber : Citer Seram: Misteri Lampu Isyarat

4 comments:

  1. Hahaha...moral of the story tu sgt rare...sila jgn langgar lampu isyarat ya! Hehee

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan...
    mmang biasa langgar traffic lite time driving tgh2 mlm ke sebelum subuh.. hihi

    ReplyDelete
  3. Yang baca lak kecut perut..ni cerita seram terbaik kat blog lekat-lekit

    ReplyDelete
  4. dah siang ni baru le akak berani baca n3 ko ni dik...hahaha...dasar pengecut...antu pon pandai melintas kat zebra crossing nampak sangat la manusia yg takde sivik pi langgar undang2 nasib antu tu tak pi report polis....kikiki

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!