NAK TAHU KENAPA PEMBUAT TEH TARIK PALING LAYAK JADI SECRET AGENT

7.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

NAK TAHU KENAPA PEMBUAT TEH TARIK PALING LAYAK JADI SECRET AGENT Kita rasa pembuat teh tarik ni adalah golongan biasa jer... Takde apa yang menarik selain pandai buat teh tarik yang sedap. Kalau kita pandang dari satu sudut je memang kita akan anggap macam tu.. Tapi bila kita luaskan Imaginasi & pemikiran kita akan nampak kelebihan lain yang ada pada pembuat teh tarik ni..

Terbaik satu artikel berkenaan 7 Golongan yang paling layak jadi Secret Agent @ pengintip rahsia.. salah seorang dia pembuat teh tarik. Nak tau kenapa pembuat teh tarik ni mempunyai kelayakkan untuk menjadi secret Agent @ pengintip.. Ini kerana nak buat teh tarik perlu teliti & pandai mengimbang. Selebihnya korang boleh baca kat sini >> 7 Golongan yang paling layak jadi secret Agent <<


Bukan je pembuat teh tarik... antara 7 golongan tu mak korang pun termasuk dalam golongan yang layak terpilih menjadi secret Agent @ pengintip selain Driver teksi & security guard. Tapi aku setuju alasan kenapa golongan ibu2 asia ni paling layak jadi secret agen @ pengintip ni sebab.... Nak tahu kenapa mereka di katakan paling layak bergelar secret Agent even profesion depa ni kategori bukan la educated sangat baca la kat link aku bagi tu yer... >> 7 Golongan yang paling layak jadi secret Agent << Confirm alasan kenapa mak2 paling layak jadi pengintip ni korang setuju tapi tak boleh terima hakikat. hahahha

Moral Of the story.. Jangan pandang rendah pada apa jugak pekerjaan halal yang orang lain buat even dia tak berpelajaran tinggi sebab setiap orang ada keistimewaan, kelebihan & kekurangan yang tersendiri. Kalau rasa kerja hangpa sebagai golongan profesional tu macam bagus sangat.. Cuba buat roti canai?? Reti ke?? Setinggi mana pun tahap pendidikan kita belum tentu semua orang pandai tebar roti canai.. even ada yang pandang penebar roti canai sebagai kerjaya low class.. takde dorang tak makan roti canai la korang.

3 comments:

  1. Jangan-jangan income sebulan kerja menebar roti canai pun lagi tinggi daripada kerja kita makan gaji. Yalah, dia tebar roti canai kat salah satu daripada cawangan restorannya, of courselah banyak pendapatan tu ~_^

    Akak cakap terus teranglah, roti canai made at home memang tak pernah wujud di rumah. Semuanya minta orang tebar dan paketkan tau. Tak pun beli terus kat kedai.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!