PENJELASAN USTAZAH FATIMAH SYARHA TENTANG ISU SUSU LEMBU

8.8.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

PENJELASAN USTAZAH FATIMAH SYARHA TENTANG ISU SUSU LEMBU. Aku sebenarnya tak pernah tahu pun Ustazah Fatimah syarha ni ada fanpage kat FB saja jer tadi search.. Jumpa la pulak. Update terakhir dia 4 jam lalu menyentuh sikit la pasal isu yang jadi viral sekarang berkenaan kenyataan dia tentang bayi yang menyusu susu lembu akan jadi perangai macam lembu yang cepat marah.


Nak komen pun jadi serba salah dengan cara dia menjawab isu yang jadi viral sekarang. Macam mengambil kesempatan untuk menjual buku jer... Takpe la.. Memang bagus untuk marketing bila tetiba nama kita jadi popular tapi yang tak berapa bagus adalah cara dia tu. Adalah lebih baik dia bagi penjelasan maksud kenyataan dia untuk jernihkan keadaan. Sekurang kurangnya ada jugak kenyataan yang membetulkan keadaan.

clik untuk paparan yang lebih jelas

Ada yang minta dia buat permohonan maaf sebab dah menguris perasaan ramai kaum ibu. Ada yang menegur cara dia  menjawab kontroversi yang berlaku. Apapun dia seorang lebih berilmu dalam Agama berbanding aku.. Rasanya dia lebih tahu tindakkan yang terbaik untuk dia ambil.

Cuma pendapat aku.. jangan cakap sesuatu yang tergantung kalau tak cukup masa. just cakap apa yang penting je. Kalau dah topik susu ibu cakap je fakta tentang susu ibu.. tak perlu cakap sesuatu yang kita tak tahu atau tak jelas tentangnya atau sesuatu yang tak mampu kita jelaskan agar tidak jadi salah faham.

moral of the story... hadapi dengan tenang tak kira pihak setazah atau penonton.

Jerawat??? Parut Jerawat?? Boleh ke nak cover dalam masa seminit?? Alah.. tak pandai makeup untuk cover?? Kalau nak tau macam mana nak cover parut jerawat dengan sepantas kilat Korang mesti tengok ni >> 13 Trick mudah untuk sembunyikan parut jerawat tanpa perlu jadi pakar solekkan <<

8 comments:

  1. Kuikui....aku ade tertengok kejap smlm...tapi sbb isu yg dibincang agak aku rasa kurang cerdik...menyampah dgn tukang tanya soalan.3 gadis yg aku yakin x buat homework dan bukan ibu. Aku kalih cerita lain.

    ReplyDelete
  2. Marketing strategi x menjadi ni...ckp x guna otak..teruja je lebih...

    ReplyDelete
  3. dalam isu ni kita boleh belajar sedikit sebanyak teknik marketing:
    1. bagi kenyataan yang agak kontroversi.
    2. suruh orang beli buku kalau nak penjelasan lanjut.

    keh3...

    ReplyDelete
  4. Laaa cenggitu jer feedback ustazah...sambil2 promote buku gitu! Adoiiii

    ReplyDelete
  5. oooo... ini sama tak dgn menanggung di air keruh.. eh! bijak setazah ni ya

    ReplyDelete
  6. semua manusia ada kesilapan,,hanya ALLAH saja yang perfect,,,biaq pi la kat dia,,,nasihat dah la.. jgn dok kutuk ,,,

    ReplyDelete
  7. motif sangat nak suh orang beli buku ko kan !!! cakap main sedap mulut je

    ReplyDelete
  8. ni semua anti la ni,dr segi komen smpai pnulis,,smua anti ,,adoii

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!