RAHSIA DI BAWAH TAPAK KAKI SEPASANG KASUT

17.8.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

RAHSIA DI BAWAH TAPAK KAKI SEPASANG KASUT. Kita ni biasa la di lahirkan dengan sikap yang ingin tahu & kadang2 sikap ingin tahu tu ter over orang gelar menyibuk. Bukan kata orang lain, aku pun sama jugak kadang2 memang ingin tahu & kadang2 ingin menyibuk jugak. Bila orang cakap pasal rahsia... memasing kemain menyendeng2 merisik khabar katanya.. Apa yang rahsia sangat tu?? Dah nama rahsia kan.. Semua orang nak tahu. Tapi kalau semua orang dah tahu bukan lagi rahsia namanya... hahahaha

Tapi Ini Rahsia.. Rahsia terbesar aku. Rahsia yang terletak dia bawah tapak kaki aku sendiri. Kalau aku angkat je kaki dari sepasang kasut ni confirm semua orang tahu. Terbongkar segalanya.. Tapi rahsia yang aku rasa tak kisah nak share dengan sesapa saja. Alkisah tentang sepasang kasut yang aku beli semalam...

 Setelah menjelajah 2  pasaraya.. Aku redha je la. Sebab kasut yang di cari tak jumpa. Tapi yang lain pulak di beli. Bukan takde yang berkenan tapi takde size. macam Biasa la.. size kaki aku terlalu awet muda sampai tak membesar bersama usia. Destinasi last singgah kat sungah buloh nak minum2 sebelum balik. Ternampak satu kedai kasut hyper shoes Aku ni memang tak pernah putus asa mencuba walau aku tahu harapan sangat tipis.. Sambil membebel memberi peransang kat diri sendiri.. Aku cakap kat asben aku. Kita kena try semua kedai kasut yang kita jumpa even memang harapan nak jumpa size kaki aku tu peluangnya cuma 10% sebab kadang2 ada je size 4 tapi cutting dia kecik. Macam kat verns.. walau bukan setiap masa ada kasut cutting kecil tapi kalau nasib baik ada jugak. Asben aku cakap pergilah mencuba nasib kat hyper shoe tu dinda... kanda bersama anakanda tunggu je kat kedai makan biasa tu. Ok la.. aku biasa je shopping sorang2 sementara laki aku jaga anak.. No problem lagi senang hati tak payah terjerit panggil anak yang tak reti diam.

Maka dapatlah sepasang kasut... Boleh la kasut kat hyper shoes tu bukan mahal bebeno. Tapi sebab jumpa size kaki aku & dapat pulak 10% diskaun.. Memang la rasa nak cium untie yang jaga cashier tu. Macam nak sujud syukur dalam kedai kasut katanya.. Merasa la aku pakai kasut baru di bulan kelahiran aku ni.

Tak payah la cakap.. Alah kasut simple je. Aku ni golongan yang tak berapa ada pilihan kasut jadi cukup la yang mana ada size kaki aku & design dia takde nampak macam alien sangat.

Tapi... Ada satu rahsia di sebalik kasut ni?? Hangpa nak tau?? Amboi.. semua kemain tekebil2 bijik mata sambil angguk2. Menyibuk bebeno kome yer... Kalau sibuk sangat scroll je kebawah kalau nak tau apa yang rahsia sangat tu.




















Rahsianya... kalau pakai maybe takde sapa perasan. tapi kalau bukan maka terbongkarlah segala rahsia...

tengok label kat tapak kasut tu kids ok! Kau hado pakai kasut size kids?? hahahaha

Kasut budak uolls.. Nak tau macam mana aku boleh beli kasut kids ni. Sebabnya mula2 aku survey bahagian adults la. Takkan terus nak terpa bahagian kids pulak even aku tahu size kaki aku size budak je. Kasut yang aku nak tu memang macam biasa la takde size aku. So, aku sesaja tengok kasut budak2. Erkk... dari design sampai harga sama je macam kasut yang aku nak tadi. Miracle sangat Uolls. Aku tanya last size berapa. Dia kata 35.. aku suruh dia ambil tapi dia ambil 34 pulak. Tapi try ngam2 pulak kaki aku dengan size 34. Siap catwalk tanya pendapat jurujual & cashier kat situ ok tak?? nampak kanak kanak ribena sangat tak?? Depa pun rajin pulak melayan aku. Sebab aku confident tak nampak kasut budak sangat sebab dia sama je macam design yang bahagian kasut orang dewasa. Harga pun sama... so takde nak pinjam calculator bagai nak kira budget terus rempat lepas bayar dengan jayanya.

Alah.. sapa tahu kasut budak kalau aku pakai kat kaki melainkan aku buka & ada orang rajin sangat nak membelek kasut aku tu. Tapi ada ku kesah kalau orang tau aku pakai kasut budak?? Kalau aku kesah takdenya aku cerita kat blog. Hidup ni simple... Takde masalah tak boleh selesai yang penting solution setiap masalah tu even masalah yang sama tapi tak sama penyelesaiannya bagi setiap orang.

Moral of the story.. Setiap apa yang Allah jadikan tu ada kurang & lebihnya namun tak ada satu pun yang sia sia. dari dulu aku memang hadapi masalah cari size kasut tapi alhamdulillah sepanjang hidup aku tak pernah berkaki ayam sebab takde size kasut. Jadi jangan anggap kekurangan kita satu masalah besar sangat. Hadapi dengan senyuman Insya Allah ada penyelesaian. Yang penting jangan putus asa. Perkara biasa zaman sekarang golongan bersize macam aku pakai size kids.

P/S : kaki aku ni kalau heels tu ada jugak la kat vinci size dia.. Tapi kalau flat shoes memang susah sangat nak cari. hanya orang yang bersize 3 je tahu macam mana susah nak beli kasut.

6 comments:

  1. Salam Suria! Lama tak singgah sini tapikan sebelum komen nak gelak kuat-kuat dulu boleh tak? Alaaa..belasah ajelah...gelak... Huahahahaha.....

    Kesian alahai, nak buat macamana dah size kaki maintain awet muda. Kira beruntung juga tu, takda kedut-kedut, takdalah vericose veins yang menyakitkan hati..

    Ini sama kes macam my sister. Dia pun size kanak-kanak ribena juga. Puaslah kita orang gelak berjemaah bila dia kata dia lagi senang cari kasut kat bahagian kanak-kanak!

    Gelakkan orang memang best. Orang gelakkan kita aje yang tak best. Siapa suruh pecahkan rahsiakan.... ~_^

    ReplyDelete
  2. 3 je size kaki ko suria ..aku ade sorg member cam ko ... org nye so comey ...kecik tapi manis .... ko pun mesti cam tu kan

    ReplyDelete
  3. comei jer pkai kasut size kanak2..sure sis pn kecik2 comei jer kan..tp ok per..bukan ade org nampak pun kan :P

    salam perkenalan sis :)

    ReplyDelete
  4. Ok janji tak bagitau orang..Suria kata nak share entry pasal servis mencantikkan blog lekat-lekit ni?Tak sabor dah ni

    ReplyDelete
  5. hahaha mesti comel giler kaki kak suria....

    ReplyDelete
  6. cutenye kaki ko dik....cantik kasut tu langsung takde ciri2 kasut kanak2 rebina...lain kali cari kasut baru pi je serbu kedai tu mesti ada saiz suria

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!