SESUATU YANG MUNGKIN ANDA TIDAK TAHU TENTANG GOA, INDIA

8.8.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

SESUATU YANG MUNGKIN ANDA TIDAK TAHU TENTANG GOA, INDIA. Yang kita tau tengok cerita tamil jer.. Kalau takde babak polis dorang senang di perbodohkan & makan rasuah memang tak sah cerita tamil tu. Kalau hero tak boleh fight sambil lompat2 tinggi di luar logik manusia pun bukan filem tamil namanya.. kalau takde jeritan perkataan.. "dei!!" pun bukan filem tamil.. Tapi bukan aku nak cerita pasal filem tamil. Aku just nak cerita sesuatu yang mungkin hangpa tak pernah tau selama ni tentang tempat yang bernama Goa, India.


Goa India

Yelah.. Nun jauh di India bukan semua orang pernah sampai. Kalau ada yang pernah pergi India pun maybe dia tak tahu jugak tentang Goa ni. Ada apa kat sana? Banyak kisah mistik & misteri ke? Amboi asal baca blog lekat lekit je hangpa dok jadi ghost hunter noh... Ni lebih  'Sesuatu' dari hantu, hokay! Sesuatu yang buat korang tak kelip mata tengok.

Nak tau ada apa di Goa,India meh tengok kat sini sebelum korang tempah tiket flight ke sana >> Sesuatu di Goa, India yang mesti korang tahu <<

Moral of the story...  Biarpun kita tak pernah sampai at least kita tahu apa yang ada, macam mana keadaan tempat tu & apa yang best & tak best. Sekarang ni macam kemudahan kita nak jelajah seluruh dunia hanya dengan hujung jari. So, tak alasan untuk kita tidak tahu apa2 tentang negara orang lain kan? Cuma perlu rajin baca jer.. Kalau ko rajin scroll news feed FB jer.. memang hidup ko di selubungi pesbuk je la.

3 comments:

  1. Cantik juga Goa tu... Dulu banyak baca dalam buku teks sejarah ada la nama Goa nie ^-^

    ReplyDelete
  2. Betul tu! Jangan depends on facebook je.. kena banyakkan baca buku2 juga.. not only facebook but please face to book too

    ReplyDelete
  3. Tetiba teringat cerita Go Goa Gone kat KIX Channel, Astro. Nama tempat Goa tu tahulah maklumlah dulu-dulu rajin juga buka buku sejarah walaupun endingnya buat peta atas bantal busuk.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com