TIPS MENULIS ENTRI UNTUK IKLAN SPECIAL 8SHARE DI BLOG

22.8.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

TIPS MENULIS ENTRI UNTUK IKLAN SPECIAL 8SHARE DI BLOG. Rasanya kalau yang dok rajin skodeng blog lekatlekit tahu kot isu pasal 8share tidak membenarkan 8sharer berkongsi iklan special dalam bentuk iklan. Bermakna kena buat satu artikel @ entri berkaitan iklan tersebut di blog. 1 special 8share hanya boleh di kongsi dalam 1 entri sahaja. Tak boleh 1 entri ada 2 link special 8share. Kalau tak faham boleh rujuk entri ni >>AWAS! 8SHARE SPECIAL TIDAK BOLEH DI KONGSI DALAM BENTUK IKLAN <<

Ramai yang rasa susah jugak nak tulis artikel pasal special 8share ni. Kalau share macam iklan biasa tu decription sikit kemudian link senang la. Nak tulis apa?? Mati kutu katanya... Tips yang aku boleh bagi adalah

1. Rajin - kalau malas memang kau takkan mampu dapat apa2 hasil
2. Baca dulu artikel special 8share tu. Jangan main share jer ikut caption/tajuk iklan tu tanpa memahami atau membaca isi kandungan special 8share tu. Sebelum share clik dulu special 8share yang nak korang kongsikan. Sebab kat situ korang akan dapat point2 untuk menulis special 8share di blog sebab kebanyakkan iklan 8share berbentuk artikel & info. Walau iklan tu dalam bahasa Inggeris tapi korang boleh tulis dalam bahasa Melayu. Setakat ni 8share tak cakap lagi la benda tu jadi satu kesalahan. Aku dah pernah tanya haritu.
4. Sebagai seorang penulis tak kira kau tulis apa sekalipun kau kena kreatif.

Contoh special 8share contest castrol ni...


Korang boleh tengok contoh artikel yang aku buat pasal special 8share castrol ni kat sini >> BOLEH DAPAT JAM TANGAN JENAMA APPLE SECARA PERCUMA KAT SINI <<

Tulis iklan 8share macam korang tulis entri cerita/artikel biasa. Jangan buat macam iklan sangat. Sebab kalau aku la..apa yang aku tulis kat blog target aku 2 perkara. Pembaca & traffic.. Kalau iklan special 8share jadi 3 perkara menjadi keutamaan aku. Pembaca, traffic & earning. Biar orang baca tu even tak clik link special 8share kita pun dorang ada point untuk respond di kotak komen. Tak nampak macam iklan.. macam cerita2 santai kita biasa tulis. tak dapat earning pun kita dah dapat traffic. Traffic adalah perkara penting untuk blog. dari situ nanti maybe peluang2 buat side income lain datang bila orang rasa traffic blog kita menepati sasaran pembaca.

Paling penting tajuk entri. Kena attractive.. Kalau tak menarik orang pun tak tertarik nak baca. Tulis blog bukan macam tulis diari. Kalau nak tulis blog target kita adalah pembaca. Tak tau la certain orang tulis blog memang tak nak orang lain baca. Dia tulis sekadar tu diri dia sendiri je. Tapi kalau blog macam aku ni pelik pulak kalau tulis untuk rujukan sendiri di masa akan datang. Memang blog aku untuk berkongsi apa aku tulis dengan orang lain.

Kenapa aku tetap dengan 8share even dah 2 kali earning kena reject & syarat mereka semakin ketat & cerewet?? Sebab 8share paling senang kumpul earning & paling mudah nak cashout berbanding yang lain. So, selagi rezeki aku ada dengan 8share aku teruskan je.

Bagi yang belum sign up dengan 8share berminat nak sign up boleh sign up percuma je kat sini >> Buat Duit Dengan 8share << Yang tak reti macam mana nak berkongsi iklan 8share boleh tengok tutorial kat sini >> Tutorial kongsi iklan 8share <<

Bagi yang rasa perlukan khidmat nasihat atau bantuan boleh je PM aku kat FB Suria Lekatlekit. Sedia berkhidmat untuk negara katanya. Alah.. apadahal.. kita share2 ilmu yang sedikit ni dengan orang lain. Tak luak pun rezeki kita.

Moral of the story.. Takde apa yang senang untuk cari duit. Percayalah perompak,penyamun & peragut pun pun bukan kerja mudah. tak kira cari rezeki halal atau haram.. kedua duanya tetap memerlukan usaha... tapi carilah rezeki halal. Jangan aku cakap camni ada pulak rasa kerja apapun tetap kena kerja keras jugak so takde beza kerja haram dengan kerja halal.. Ada bezanya... Sebab tu syurga & neraka pun berbeza.

P/S : Aku bukan pakar tapi cuma berkongsi sesuatu yang aku buat & mendatangkan hasil.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!