MUNGKIN ANDA SALAH SEORANG YANG SUKA BUAT STATUS ACAH ACAH MACAM SIBUK SANGAT

21.4.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

MUNGKIN ANDA SALAH SEORANG YANG SUKA BUAT STATUS ACAH ACAH MACAM SIBUK SANGAT. Zaman media sosial katanya.. Kalau tak log in satu hari rasa macam ada sesuatu yang tak siap. Walau tengah kelam kabut, rushing bagai.. tetap sempat update status.. "Rushing nak gi meeting".. " Dah lambat nak jumpa client".. "Tak sempat makan lagi sebab banyak kerja kat opis." Cara depa bagi tau tu seolah olah mengambarkan betapa sibuk & banyak kerja sangat tapi masih sempat log in FB & update status. Ada tu siap selfie letak caption berunsur 'sibuk".


Kadang2 terfikir jugak aku.. Sebab aku kalau betul2 sibuk dengan rutin di luar media sosial ni susah sikit nak hadap dunia maya. Memang log out terus la dari sebarang aktiviti online ni. Tu kira betul2 sibuk la tapi kebanyakkan rutin harian aku memang kesibukkan aku kat media sosial. Update blog la.. update status kat FB.. update gambar kat IG. almaklum la.. part time job aku memang la kat media sosial.. Full time job aku dalam rumah. Aku kan housewife, katanya.

Golongan yang acah acah sibuk sebenarnya lebih ramai dari yang betul betul sibuk. Kalau dah masih boleh update status sejam sekali kat FB tu tak sibuk mana la. Still ada ruang yang kau mampu curi masa untuk scroll news feed, update status & komen di wall kawan kawan walhal tak sampai seminit tadi kau cakap kau busy giler dengan kerja bertimbun atas meja. padahal kalau betul2 rushing & kena siapkan kerja mustahil la sempat nak log in FB kan.. Yang betul betul hidup dia sibuk manjang macam ni >> Inilah Ciri Ciri Manusia Yang Memang Betul Betul Sibuk Dalam Hidup Dia << Korang ada perangai macam ni? Kalau takde tak payah acah acah macam sibuk sangat la kan.. Nanti orang gelar attention seeker golongan acah acah.. & bajet2 ni. Hahahaha


Perlukan tapak untuk beriklan di blog email segera

Ada jugak yang betul sibuk tapi still nak jeling jugak media sosial. Tu yang kadang2 berlaku perkara perkara yang tak di ingini. Sebab semua benda dia nak buat dalam satu masa walhal setakat nak tengok FB tu lepas siapkan kerja pun boleh. Tapi bila dah sampai tahap ketagih ni.. Memang dia tak boleh tak hadap. tak boleh lama pun 10 minit pun jadi la katanya. kalau betul sibuk buat cara sibuk la tak payah menyibuk nak online bagai kan.. Lepas dah settle semua kau nak hadap media sosial sampai retak skrin pun takde hal.

Moral of the story.. Kita je tahu samada kita golongan yang memang sentiasa sibuk atau suka acah acah sibuk kat media sosial semata mata nak raih perhatian orang. kekekeke

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!