PENGALAMAN SERAM MAT MOTOR EX5 MELALUI SATU JALAN GELAP DI JUNJUNG KULIM

8.12.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

PENGALAMAN SERAM MAT MOTOR EX5 MELALUI SATU JALAN GELAP DI JUNJUNG KULIM. Malam ni malam apa anak anak mummy? Yer malam jumaat, erkk Hari Jumaat sebenarnya hahaha... Anak anak semua malam jumaat ada apa yer.... HANTU? Jangan nak merepek sangat ok! Hantu ni dia tak kira malam apa.. ada je dia kat memana.. Cuma malam jumaat hari ni ada cerita seram baru di segmen seram serik lekatlekit. Mesti anak anak rindu kan.. Ye ye mak paham kesangapan hangpa dengan cerita seram mummy..


Walaupun Mummy sekarang mood seram dah jadi serabut dengan kes saman tengah berjalan tapi bak kata supporter Mummy.. Hidup la macam biasa. Tidur, makan & buat la rutin hidup macam biasa. Mak cuba nak.. walaupun dalam hati tidak la setenang air di kali. Tapi takpe... Perjuangan tetap di teruskan.. Cerita seram pun tetap ada di blog puaka lekatlekit ni.

Malam ni nak share dengan hangpa kisah seorang mat motor EX5 yang melalui detik detik seram ketika dia melalui satu jalan gelap di malam hari. Lokasi katanya area junjung tapi spesifik tempat tu tak tau kat mana. Jalang bukit Lengkok ke kat mana.. Kurang pasti pulak cheq.

Ni kes lepak dengan kawan kawan sampai lewat malam kat kulim.. Bila masing2 mengantuk baru la nak ingat rumah, tilam bantal katanya. Dasar lelaki kan? Kawan2 dia semua tinggal dekat area2 situ je.. dia sorang ja katanya rumah kat Jawi. Bila tengok jam dah pukul 12.. Nak kata cinderella.. lelaki tapi pukul 12 baru nak ingat balik rumah bang Ooi!! So terpaksa la dia redah jalan gelap memalam buta untuk sampai ke rumah dia nun di Jawi sana. Kalau ikut hati katanya dia tumpang tidur rumah kawan dia jer tapi sebab awal2 subuh sapie esok dia ada kerja nak buat tu yang gigih juga balik rumah.

Maka bermulahlah episod.. Ku redah, jalan yang berliku memburu impian.. Sorry makcik lupa lirik. Almaklum cerita mat motor feel sikit background lagu dalam filem gila gila remaja tahun 80an kan. Ok dah.. dah... nyanyi pulak. Kita sambung cerita seram.

Maka dia pun meredah jalan gelap dengan kelajuan 60 - 70km/h sebab katanya motor dia dah uzur. Pepaham je la... Kalau dah uzur nak laju tak boleh. Kang laju tercabut ekzos ke.. terputus rantai ke.. terkepak RIM ke tetengah malam macam tu pun susah jugak kan. Motor uzur ni nak press lelaju satgi dia mampuih tengah jalan baru hang tau apa erti penyesalan..Dah la jalan tu sunyi basi tak ada kenderaan lain yang lalu lalang. Mula2 ok la dia tunggang EX5 dia tanpa prejudis.. Sampai la kat satu jalan yang berdepan dengan jirat cina tetiba Uolls... Tau tak apa berlaku? Salah dia tak jumpa hantu lompat2 pakai stem kuning kat dahi..

Dia terbau busuk sangat. Mula la dia teringat cerita keranda terbang yang pernah kawan dia share dulu. Lepas tu silih berganti teringat cerita kelibat orang naik basikal tanpa kepala.. Tu dia.. Imaginasi sendiri dok momokkan dia. Dia mula cuak. Jantung berdegup laju tak tahu berapa km/j. Tak di nyatkan kadar kelajuan denyutan jantung tu..

Dah la tengah takut teringat kisah2 seram yang kengkawan dia share..tetiba nampak pulak kelibat hitam kat side mirror motor dia. Dia dapat rasa macam ada something ikut. Maka dengupan jantung pun semakin laju.. Ala ala lagu Amelina... berdegup jantung ku mendengarkan nama mu ah.. ah... ah..
Time tu hangpa jangan tanya apa perasaan dia. Ada makan tapak kasut size kaki dia gamaknya. Confirm la kecut luar dalam. Di tambah keadaan sekeliling yang makin gelap.. Nak je pulas Trottle tu sampai habis limit dok fikir motor dia pun dah tahap monopos kan.. kang jam kat tengah jalan tu mati kejung pulak.

So terpaksa la dia bawa juga dengan kelajuan biasa sambil mulut terkumat kamit baca je apa terlintas dalam fikiran. Tak tau la dia baca alif ba ta ke hapa.. tak di nyatakan secara terperinci. Tetiba dia rasa macam jalan dia lalu ni lain je dari jalan biasa dia guna. Dalam celah celah tu datang satu cahaya terang dari belakang.. Bukan hantu langsuir bawa api.. Lampu dari motor RXZ.. RXZ tu katanya memintas laju depan dia tetiba membelok terus ke dalam hutan.. Terus dia brek emergency sebab terkejut katanya. Dia pelik macam mana rxz tu boleh masuk hutan tapi tak dengar bunyi macam kemalangan ke apa.. kalau jatuh ke, terlanggar pokok ke hapa mesti ada bunyi ye dak. Tapi bila dia usya betul2.. rupanya ada jalan yang belok kesitu. Tapi yang pelik bila dia tengok depan dia katanya cuma ada hutan & motor dia berada beberapa inci je dari longkang. Masa tu dia mula pelik.. setahu dia.. dia bawa motor atas jalan dah kenapa tetiba dia berada depan hutan pulak.`Sebab rasanya dia lalu jalan lurus je tadi. Dalam dengan Keliru.. tetiba nampak cahaya lampu dari belakang so tanpa termenung lama sangat dia terus naik balik atas jalan, follow motor tu. Nasib baik honda cup takde la penat sangat nak kejar.. dia follow sampai keluar simpang. Selepas kejadian tu katanya dia serik dah nak lalu jalan tu waktu malam.

Moral of the story.. Kalau dah kekuatan motor tu tahap uzur jangan di uji di jalan yang gelap gelita. Tu je pesanan mummy untuk anak anak malam ni.. hehehehe


MOHON BACA SEKEJAB
__________________________________________

SAYA BLOGGER YANG DI SAMAN RM3JUTA MENGHARAPKAN BANTUAN SEMUA PIHAK TERMASUK PIHAK NGO, AKTIVIS, ORANG POLITIK, NETIZEN & SEMUA

Assalammualaikum..
mengharap bantuan dari semua
Untuk meneruskan perjuangan

Insya Allah awal tahun depan kes saya akan di bicarakan
Total kos guaman saya adalah RM44K
Jumlah yang masih belum mencukupi lebih kurang RM20K
Sekurang kurangnya saya perlu sediakan dulu RM10K untuk membayar kos penyediaan perbicaraan kes

Bagi yang baru mengikuti kes saya..
Saya telah di saman kerana menulis satu pendedahan di blog tentang satu produk
Saya perlu membela diri kerana jumlah tuntutan saman sebanyak RM3juta
Sekiranya saya tidak membela diri saya akan di mufliskan & menanggung beban hutang sebanyak jumlah tersebut

PERJUANGAN INI BUKAN HANYA UNTUK DIRI SENDIRI MALAH UNTUK MEREKA YANG LAIN JUGA

Sangat sangat mengharap bantuan dari semua pihak
Tolong bantu saya
Harap sudilah anda menyumbang seikhlas hati
Supaya saya boleh terus berjuang di mahkamah..

TAK KIRA BERAPAPUN SUMBANGAN ANDA, RM10,RM50, RM100 ATAU LEBIH IA SANGAT MEMBANTU SAYA SAAT NI.
SAYA MERAYU PADA SEMUA.. TOLONG BANTU SAYA.

SUMBANGAN BOLEH DI SALURKAN MELALUI 
ACCOUNT MAYBANK 162795008709 (Nursuria)

MOHON SHARE POSTING NI UNTUK MEMBANTU SAYA..

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com