PENJELASAN DR SHEIKH MUSZAPHAR TENTANG KENYATAAN BUMI 'FLAT'

2/15/2019 10:04:00 AM Suria Lekatlekit 1 Comments

PENJELASAN DR SHEIKH MUSZAPHAR TENTANG KENYATAAN BUMI 'FLAT'. Kecoh rokyat malaysia dengan kenyataan dari seorang bekas anggota kumpulan nasyid terkenal yang sejak dua menjak ni dok meroyan dengan statement statement mengundang kontroversi & kecaman netizen. Baru baru ni dia mencabar angkasawan Malaysia Dr Sheikh Muszaphar mengangkat sumpah kalau betul bumi tu berbentuk sphere katanya... Bersungguh nau dia nak buktikan bumi tu flat.

Tak tau la mana dia dapat ilham mengeluarkan info info macam ni.. Yang pasti perangai dia sekarang nampak macam attention seeker je. Tak pun macam orang tak berapa sihat. Atau dia tertekan dengan kehidupan dia sapa tahu. Tapi kita doakanlah yang baik baik pada dia.. Manatau kalau sakit Allah bagi kesembuhan.. Kalau ada masalah gangguan apa apa Allah jumpakan dia dengan penawar yang boleh mengembalikan dia pada realiti..

Di sebabkan kecoh sangat pasal isu abang mie minta Dr Sheikh bersumpah bagai.. Terbaca pagi ni satu posting yang di buat di laman Facebook  Dr Sheikh Muszaphar FanClub bagi menjawab kenyataan yang di buat abang mie tu..

Pic - Is the Earth flat ?

Hati ini terdetik untuk menjawab desas desus mengenai persoalan di atas ...
Sebagai Angkasawan Islam yang ke 9 menerokai angkasa lepas , adalah menjadi tanggungjawab untuk diri ini menceritakan fakta sebenar ...
Mengelilingi Bumi sebanyak 16 kali sehari 
Setiap 45 minit matahari terbit dan terbenam 
Mengelilingi Orbit dengan kelajuan 27000km/hr
Laungan Azan kedengaran seketika 
Bibir terkumat kamit terpegun dengan kebesaran Illahi
Melihat Bumi dengan mata sendiri 
Degupan jantung berhenti seketika 
Meremang Bulu Roma 
Mata tidak terkebil 
Melihat Kebesaran Maha Pencipta 
Amat sukar untuk digambarkan suasana di angkasalepas ...
Bergetar jiwa sepanjang 12 hari di sana 
MasyaAllah ...SubhanAllah ...
And the Earth is spherical in shape .
Geosphere to be exact .
Squashed at the poles and bulged at the Equator . 
Not like a ball but more to an egg .
Every human being should go to space if given the opportunity .
It changes your perspective on life as a whole .
It makes you a true believer on the Creator
The experience is truly amazing and spectacular.
It’s hard to change the minds of the flat-Earth believers 
But here I am sharing you my experience of what I have seen .
In the name of Allah it comes from my heart 
Salam Jumaat Everyone ...
Semoga mendapat Barakah semua .
Amiinn ...
Love As Always ...
PS - Just wanted to straighten the facts !

Moga Abang mie berpuas hati & tidur lena lepas baca kenyataan ni yer. Bukan apa lagi tak menjawab satgi dia dok fikir kesian pulak makan tak lalu, mandi tak basah & nak homeschooling anak anak dia pun takde mood pulak. Kalau ada show satgi nak perform pun tak boleh nak feel masa nyanyi kan?

Tapi tu la bila di jawab dengan fakta.. dia konar baring pulak. Nak bersumpah betul betul.. hang ingat hang tu sapa sampai orang nak layan semua permintaan hang abang Mie Oooi.. Tak payah la try hard sangat raih attention orang orang hebat macam Sheikh Muszaphar ni. Level dia dengan hang bagai langit dengan bumi flat hang tu. Orang dah bagi kenyataan tu bersyukur la orang prihatin juga dengan statement merapu hang.


Moral of the story.. Biarlah kita buat buat bodoh dari berlagak pandai yang nampak bodoh. Benda tu bukan je memalukan diri sendiri malah memalukan keluarga, bangsa, agama & negara.

1 comment:

  1. Kecoh pasal dia ni. Takpelah kita tengok sampai bila dia nak bising-bising macam tu.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com