12 CARA UNTUK DAPAT PERHATIAN MACAM ARTIS BILA BALIK KAMPUNG

16.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Bila duduk di rantauan orang ni bukan hari2 boleh balik kampung. Sebulan sekali pun belum tentu.. Kena tunggu cuti umum atau cuti2 emergency case je baru balik kampung. Bila sekali sekala balik kampung tu mesti la family & sedara mara nak sangat tengok. Yelah.. jarang2 dapat jumpa..


macam aku ni. Dah jadi macam eklusif pulak orang nak jumpa aku. Cukup susah.. bukan aku bajet retis tapi kalau tak raya.. memang aku balik kampung time orang semua dah balik bandar. Raya pun jarang berkesempatan jumpa kawan2 lama... kecuali yang duduk sekampung. Tu pun bila dah semua kahwin.. kadang2 bertahun2 tak dapat jumpa sebab timing balik kampung dah tak sama. Ada beraya rumah mertua dulu... macam aku lain. Memang raya kampung aku jer.. In law takde kampung katanya. kekekeke.

Bila sekali sekala tu balik kalau boleh nak orang kagum jugak la dengan kita... Tak nak asyik jadi bahan mengumpat jer. Kurang2 dengar jugak pujian.. Ni tidak.. balik je kampung.. dah gemuk hang la ni noh... hahahaha

Sebab kita yang sekali sekala balik kampung ni.. nak2 yang jenis lagi tak raya selagi tu tak balik. Ni ada tips macam mana nak buat kepulangan anda tu akan menarik perhatian orang kampung yang nampak je korang terus rasa "wow!". Seolah olah retis balik kampung katanya. Macam biasa la.. artikel ni orang punya so kalau hangpa nak baca clik je kat sini >> 12 langkah untuk jadi perhatian bila balik kampung<<

Moral of the story... Balik kampung bukan untuk menunjuk2 nak2 time raya. Dok tengok je halaman rumah orang.. anak menantu depa pakai keta apa.. bila datang rumah dok jeling je lengan tangan orang nak tengok gelang emas besar mana, tumpat ke tidak. Tapi balik kampung adalah untuk mengeratkan silaturrahim.. Betul kan niat anda.

2 comments:

  1. Tak sabo nak balik kampung... Hehehe..

    ReplyDelete
  2. Betul tu kak.. hehehe ena rindu suasana kg dulu dulu.. sekarang atuk nenek dua dua belah dah tak ada.. so beraya di rumah je.. jalan jalan rumah saudara kat sini...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!