14 BENDA YANG MESTI KORANG BUAT BILA KE MELAKA

19.6.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Melaka terkenal sebagai bandaraya bersejarah. Melaka jugak pernah berlaku satu peristiwa mistik pada aku sekeluarga tak lama dulu. Tetap tu nak selit cerita seram jugak. Yelah.. blog aku dah jadi blog berhantu even bukan entri seram tetap la nak ungkit2 kisah seram yang pernah jadi katanya.


Melaka negeri yang selalu aku pergi balik hari jer sebab sejak dok key el ni katanya padahal aku duduk kawasan jajahan selangor tapi kalau balik kampung tetap la orang suka cakap dok key ell. Yelah.. Orang kampung dah biasa kalau dok bandar yang tak jauh dari key ell ni depa tetap panggil key ell jugak. Takpe macam mana pun yang pasti aku masih sedar diri yang anak aku je orang selangor tapi aku tetap la lahir & membesar kat kedah.

Ops... termelalut pulak padahal nak cerita pasal melaka. Tercerita pasal negeri lain pulak. Kang kena sumpah dengan puteri hang li po baru tau! Rasanya ramai pembaca blog aku dah biasa pergi Melaka cuma mungkin tak biasa buat 14 benda ni lagi semasa melawat melaka.

Selain Asam pedas yang sinonim sangat dengan negeri Melaka ada banyak benda yang maybe korang belum pernah buat atau cuba masa ke melaka. sekurang kurangnya sekali seumur hidup korang mesti buat benda ni kalau kat melaka. Nak tau benda apa yang korang kena cuba buat kalau ke melaka meh tengok kat sini >> 14 Perkara yang Mesti Anda Cuba Walau hanya sekali seumur hidup bila ke Melaka <<

Moral of the story.. Bila kita ke negeri orang harus cuba apa yang tak berapa ada kat negeri kita untuk merasai pengalaman tu.

1 comment:

  1. Hehehehhe...jaga²,nnt kena sumpah dgn hang lipo. Ni terbit entri psl melaka da mnta izin puteri hang lipo jg ke? Hehhhe.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!