16 PERKARA PALING POPULAR JADI KEBANGGAN RAKYAT MALAYSIA

30.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Orang kata.. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. Buruk2 pun pemerintahan kerajaan Malaysia tapi kalau kita pergi duduk negara orang confirm kita akan rindu negara sendiri & akui lebih selesa berada di tanahair kita. Tak payah tipu la kita kita yang kadang2 kutuk Malaysia sampai lunyai macam Malaysia dah takde apa yang best untuk di banggakan takkan rindu Malaysia bila berada di tempat orang.


Sebab Setiap negara tu ada keistimewaan yang tersendiri. Macam tu jugak Malaysia. Kita terbiasa dengan cara hidup, makanan, budaya yang ada di negara kita pasti lebih selesa melakukan rutin harian di negara sendiri berbanding negara orang.

Keistimewaan orang Malaysia selain dari banyak guna perkataan 'lah' kat belakang ayat contoh ok lah... Ini dia 16 perkara yang hanya ada kat Malaysia yang maybe tak sama kat tempat lain. Nak tahu apa 16 keistimewaan Malaysia yang buat kita patut rasa bangga menjadi salah seorang warganegaranya meh baca kat sini >> 16 Perkara Paling Popular menjadi kebanggan Rakyat Malaysia <<

3 comments:

  1. Setuju sgt...kawan saya yg tinggal oversea selalu cakap buruk2 malaysia ni bila kita dok tempat org kita akan sedar betapa bestnya malaysia

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!