5 PERKARA YANG ORANG SALAH FAHAM TENTANG INSURAN

1.6.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Bagi yang berkemampuan elok la ambil insurance untuk cover. bagi yang tak berkemampuan tu takpe la.. Yang pasti semua orang kalau mampu nak yang terbaik. So, yang mana2 jual insurance atau yang memang ada cover insurance cakap tu pandang2 jugak kemampuan orang yer. Jangan main sembur je macam semua orang mampu macam kau. Jangan anggap orang yang takde cover insurance tak fikir masa depan atau masa kecemasan. Tapi kalau dah cukup2 makan.. nak bayar insurance lagi, kau nak tolong tanggung boleh jugak. Kalau tak nak tolong diam2 sudah.


Tu dia terbebel la pulak.. Bukan la aku nak cakap pasal tu ni aku nak cerita pasal 5 perkara yang orang selalu salah faham pasal insurance.

1. Insurance tu sesuatu yang mahal
Ramai yang anggap insurance tu mahal tapi tahukah anda ada insurance serendah RM9.85 sebulan untuk melindungi diri anda sekiranya berlaku perkara yang tak di ingini. So, tak semua insurance tu mahal cuma perlu pandai pilih sebab sekarang banyak syarikat insurance yang tumbuh bagai cendawan kukur selepas hujan.

2. Menganggap Insurance macam pelaburan yang boleh dapat Untung besar
Insurance bukan pelaburan tapi perlindungan sekiranya berlaku kemalangan, kematian atau sakit. Kalau korang berminat nak melabur pastikan korang mempunyai backup  supaya berlaku apa2 yang tak di ingini anda ada sesuatu yang boleh cover balik kerugian.

Selebihnya korang baca sendiri kat sini. Dah la ambil artikel orang nak tulis panjang2 pulak katanya. Alah bukan susah clik & baca jer...

5 Salah Faham Yang Berlaku tentang Insurance

Kalau dah baca & Faham.. tengok kemampuan. Kalau dalam kemampuan ambil la insurance. Kita tak tau apa yang akan berlaku di masa depan.

Moral Of the story.. Agen Insurance kalau minat nak review kat blog aku sila contact kalau sekadar nak suruh aku beli insurance sila simpan niat anda. Malas nak layan hahaha

5 comments:

  1. hahah..yg nak jual insuran p main jauh2...org kan..bila kita nak buka mulut pasal insuran..laju aje dia tolak....

    ReplyDelete
  2. setuju dengan perenggan pertama...hehe

    ReplyDelete
  3. setuju. bukan semua yang mampu beli insuran. tapi ikhlas kata, kalau ada kemampuan.. belilah insuran.. banyak faedahnya.. lebih lebih lagi bila berlaku kecemsan

    ReplyDelete
  4. Selalu dpt call dr pihak insurans. Hehehe.

    ReplyDelete
  5. Keh3x. Ingatkan dia nak suruh kita beli insurance demi masa depan *_* Ni kiranya kepada agen-agen insurance, silalah tak payah susah payah nak approach Suria Lekat Lekit ni unless ada hati nak suruh buat review dengan penuh kasih-sayang. Hahaha!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!