ARTIS ARTIS YANG BERTUDUNG SEBELUM RAMADHAN

9.6.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Alhamdulillah bila mereka memilih untuk berubah kearah yang lebih baik even hanya berubah imej takpe kita bagi sokongan. Orang buat benda baik tak payah sibuk nak pertikaikan keikhlasan dia. Jangan rasa kita bertutup litup semua sampai nampak bijik mata tu dah cukup baik & berhak mempertikaikan orang yang baru belajar untuk jadi lebih baik.

sumber Google

Aku tengok ramai artis dah berhijrah dari free hair kepada berhijab sebelum ketibaan ramadhan kali ni termasuklah retis peberet aku Amy Mastura. Ya Allah.. tak terkurang pun comel kak Amy kita bila bertudung. Tetap sweet like kencing manis jugak macam dulu.


Selain Amy Mastura katanya Erra Fazira, Ayu OIAM pun dah melangkah setapak mengubah imej free hair kepada bertudung. Alhamdulillah.. Sekurang kurangnya dengan memilih untuk bertudung terjaga jugak perbuatan & tingkah laku sebab membawa imej seorang muslimah. Langkah beribu bermula dari langkah pertama. So, Bila dah ada langkah pertama tu bagus la.



Moral of the story.. Hidayah Allah tu milik semua. Bila dah bertudung jangan rasa kita perfect sampai nak menghina atau mempertikaikan orang lain. Nak berdakwah gunalah konsep yang lebih mesra di terima bukan menyakiti. Peace!

P/S : Jangan tetiba ada retis lelaki pulak buang tebiat bertudung sudah. Cukup la Azwan Ali yang suka berselendang tu hahahaha


Yang menarik
8 perkara yang bagai mimpi ngeri selalu berlaku bila kita pergi bercuti. Nak2 lagi bila buat tempahan bilik tak kira hotel atau chalet atau homestay yang indah khabar dari rupa. Jom tengok 8 perkara buruk yang boleh berlaku semasa kita pergi bercuti & cara mengatasinya >> Things To Do In The Event These 8 Travel Nightmares Come True <<

5 comments:

  1. Alhamdulillah... Cantik semua bila berhijab.

    ReplyDelete
  2. cantik2 kalau bertudung..nampak kemas..sedap mata memandang..tapi yang tak sedap nya bila pakai tudung sebab nak jual tudung.... apa pun sebab nya ianya mendorong artis tu nak jugak bertudung walau pun hanya sebab nak jual tudung.cuma tak sedap nya kerana ada sesetengah orang yang tak bertudung tu dia tak ambil sisi positif nya bila artis bertudung.yang dia nampak artis tu bertudung sebab dia nak jual tudung jadi aku pun malas la nak bertudung macam dia yang pura2 tu...gitu kesah nya...

    ReplyDelete
  3. SEMJUA COMEY BELAKA DAN BERTUDUNG NI

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...hidayah Allah dh smpi.pada mereka..
    Tahniah semua...
    Cntik betul amy masturq pakai tudung...:-)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!