BUAT RESUME ADA AUDIO/SUARA GUNA KERTAS JER

12.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Sebab katanya susah sangat nak dapat kerja sekarang ni, maka mamat ni telah menghasilkan satu resume yang ber audio guna kertas jer. Mak Aii.. canggih manggih giler beb! Confirm resume dia la paling dapat perhatian nak2 lagi dia nak mohon kerja kat syarikat telekomunikasi.


Benda yang kita semua tak pernah terfikir nak buat tapi ni la di namakan kreatif. Maybe dia ni banyak ber khayal tu sebab dia kreatif. Hahahaha

Kalau hangpa nak tengok macam mana dia hasilkan resume yang boleh bersuara even melalui kertas jer.. Jom tengok kat sini sebab aku nak cerita lebih2 pun tak berapa reti sangat. So better hangpa tengok jer sendiri >> 10 Absolutely Epic & Brilliant Ways To Stand Out And Impress The Big Giants <<

Elok sangat la bagi sesapa yang nak cari kerja macam mana nak buat permohonan anda lebih menonjol berbanding orang lain sebab kat situ akan bagi contoh 10 resume yang kreatif maybe memberi inspirasi kepada anda. Jangan terkejut ada yang buat resume dalam bentuk animasi game super mario. Tak caya tengok la sendiri.

Moral of the story... selalu yang lain dari lain memang lebih menyerlah tapi bukan satu jaminan anda dapat kerja. Kalau dah terlampau pelik & tak munasabah pun orang risau jugak nak bagi kerja. ye dak?? hahahaha.. kreatif make sure tak nampak macam gila.

2 comments:

  1. tak pernah lagi kat malaysia ni buat macm tu kan...haha..mana tau mereka ni terlebih genius untuk mempelbagaikan cara menghasilkan resume..Tapi peluang nak dapat kerja tu tak taulah macm mana,. :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!