BUAT RESUME ADA AUDIO/SUARA GUNA KERTAS JER

12.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Sebab katanya susah sangat nak dapat kerja sekarang ni, maka mamat ni telah menghasilkan satu resume yang ber audio guna kertas jer. Mak Aii.. canggih manggih giler beb! Confirm resume dia la paling dapat perhatian nak2 lagi dia nak mohon kerja kat syarikat telekomunikasi.


Benda yang kita semua tak pernah terfikir nak buat tapi ni la di namakan kreatif. Maybe dia ni banyak ber khayal tu sebab dia kreatif. Hahahaha

Kalau hangpa nak tengok macam mana dia hasilkan resume yang boleh bersuara even melalui kertas jer.. Jom tengok kat sini sebab aku nak cerita lebih2 pun tak berapa reti sangat. So better hangpa tengok jer sendiri >> 10 Absolutely Epic & Brilliant Ways To Stand Out And Impress The Big Giants <<

Elok sangat la bagi sesapa yang nak cari kerja macam mana nak buat permohonan anda lebih menonjol berbanding orang lain sebab kat situ akan bagi contoh 10 resume yang kreatif maybe memberi inspirasi kepada anda. Jangan terkejut ada yang buat resume dalam bentuk animasi game super mario. Tak caya tengok la sendiri.

Moral of the story... selalu yang lain dari lain memang lebih menyerlah tapi bukan satu jaminan anda dapat kerja. Kalau dah terlampau pelik & tak munasabah pun orang risau jugak nak bagi kerja. ye dak?? hahahaha.. kreatif make sure tak nampak macam gila.

2 comments:

  1. tak pernah lagi kat malaysia ni buat macm tu kan...haha..mana tau mereka ni terlebih genius untuk mempelbagaikan cara menghasilkan resume..Tapi peluang nak dapat kerja tu tak taulah macm mana,. :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com