BUDAK PENGHANTAR @ RUNNER PALING POPULAR DI MALAYSIA

26.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Lepas ni aku rasa mesti ramai mat mat rempit dapat hidayah untuk bekerja sebagai seorang runner sebabnya sejak menjadi viral kisah seorang runner yang mengambil upah menghantar barangan orang dengan upah ikut ikhlas orang nak bagi. Memang bukan semua orang mampu buat macam tu. Normally orang caj ikut kilometer paling tak ada rate tertentu. Gamaknya kalau orang bagi RM2 pun dia hantar jugak.

Sebab service dia yang cekap & amanah ramai yang mula guna khidmat dia termasuk artis lagend Fauziah Ahmad daud. Ramai kot kenal Ogy Ahmad Daud ni.. kalau dia jadi juri rancangan realiti tv confirm kritikan dia pedas2 belaka. Orangnya pun garang. Ternampak dia post pasal runner yang semakin popular ni.



Tu la kan orang kata bila kita melakukan sesuatu dengan ikhlas kita tak perlu mencanang keikhlasan kita orang sendiri boleh nampak & nilaikan. Mungkin sebab keikhlasan & sikap jujur dia buat kerja.. Ganjaran yang mungkin dia sendiri tidak pernah sangka akan dapat menjadi rezeki dia hari ni. Tiba tiba jer dia jadi popular.

Kalau korang nak baca kisah Runner popular ni korang boleh baca kisah hidup dia yang mungkin menjadi inspirasi & motivasi kepada kita kat sini >> Kisah Ahmad Faizal, 'Runner' Yang Terima Upah Seikhlas Hati Tanpa Paksaan <<

Moral of the story.. Nak buat perkara baik ni tak perlu muka ensem, badan sado popular seantero alam maya atau luar alam maya.. Cukuplah di hati kita tersemat satu sifat jujur & ikhlas melakukannya.. Insya Allah kecantikkan dari dalam tu akan terpancar di wajah & perwatakkan kita. Orang tengok muka pun tak menyampah. hehehehe. Ok lepas ni aku nak jadi baik macam dia... Peace!

3 comments:

  1. Kathy pun nak baik macam dia juga. Hehehehe.

    ReplyDelete
  2. Saya setuju dengan kata kata daripada anda.. Be kind and be courage

    ReplyDelete
  3. Betul tu mummy kita setuju..
    Kita mulakan dr hati diikuti dgn perbuatan dan lain2..
    Selamat berpuasa mummy lala..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!