CARA MUDAH JANA TRAFFIC & DUIT DI BLOG

6.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Blogger yang selalu blog jadi terabai, bersawang, terbiar bagai elok la baca. Yelah.. kadang2 nak update entri tapi takde cerita, takde idea & tak sumber. Aku ni bukan pakar blog apatah lagi layak menjadi icon kepada sesapa cuma aku berkongsi apa yang aku tahu & dapat dengan orang lain. Tak payah rasa benda tu nanti buat rezeki kita terkurang sebab orang dah tahu cara kita mendapat income dari blog sebab Allah dah tentukan rezeki untuk setiap orang. Even kita buat benda yang sama sekalipun.. rezeki kita tak sama. Yang penting usaha, doa & tawakal. Dok merintih jer.. tak menyelesaikan apa2 masalah.

Sumber Google

Nak kata income aku dari blog ni banyak takde la banyak sangat pun. Tapi dari dok online kosong je at least masuk jugak tiap2 bulan. Cukup la menampung perbelanjaan peribadi sendiri. Tak payah nak beli pad pun nak minta suami walau tu memang tanggungjawab laki. Sekurang kurangnya dalam account kita tu sentiasa berduit la jugak dari hasil kita ber online.

Selain review, sewa banner iklan kat blog.. Income yang paling consistent aku dapat setiap bulan adalah 8share. Bagi yang dah kenal 8share maybe anggap 8share cuma sekadar share link iklan dilaman sosial macam Facebook,twitter, G+.. orang clik dapat duit tapi tak pernah terfikir iklan2 8share tu boleh di buat artikel di blog untuk menjana traffic. Bila fikir hanya satu arah memang tak terfikir semua ni..  Kena kreatif la sikit untuk berkongsi iklan 8share. Iklan 8share ni tak semua produk @ service kadang2 berbentuk artikel, info, berita.. Benda2 macam tu kita boleh olah jadikan satu artikel di blog. 2 dalam satu. Kita boleh berkongsi link iklan untuk menjana pendapatan & kita boleh berkongsi info untuk menarik traffic ke blog.

Itulah cara aku.. Setakat ni aku rasa dengan buat artikel dari iklan 8share di blog lebih senang untuk mendapat clik & menjana earning. Pokok pangkal kalau kau pemalas.. memang takkan ada hasil la. Malas bukan meliputi malas buat kerja jer.. malas fikir pun faktor jugak. Asyik nak tunggu orang suap idea jer.. sampai bila? Asyik nak cedok idea orang jer.. lama2 otak pun boleh berkarat. Menulis ni kerja bukan menaip jer.. Malah kena berfikir jugak.

Jadi yang belum sign up dengan 8share boleh sign up kat sini >> Buat Duit Dengan 8share <<
Yang tak reti macam mana nak berkongsi iklan 8share boleh tengok tutorial kat sini >> Tutorial kongsi iklan 8share <<

Moral of the story... Aku dah bagi jalan untuk korang buat selebihnya pandai pandai hangpa nak buat entri kreatif dengan iklan 8share. Man Jadda Wajadda.. tu pepatah arab bermaksud siapa berusaha pasti berjaya.


Yang Menarik
Ni sebab kenapa korang kena pergi Taipei, shanghai dengan Air Asia bukan penerbangan lain >> Clik sini kalau anda nak tahu kenapa <<

2 comments:

  1. Pandai sis olah entri dari iklan 8share..

    ReplyDelete
  2. Ruby baru ade blog bulan ni..cm ne lah eh org duk jana income melalui blog..per klik bagai..kena gAli ilmu lagi ni

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!