CERITA SERAM ORANG KAMPUNG

16.6.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Aku kalau diam.. blog tak berhapdet.. Fb pun takde status baru maka ketahuilah aku berada di luar kawasan rumah aku bukan di luar kawasan liputan internet yer.. Memang perangai aku macam tu. Aku malas nak online bila aku pergi holiday ke, balik kampung ke atau sekadar aktiviti mingguan ukur Mall area KL ni. aku lebih suka online bila bersantai kat rumah. Baru feel nak menghapdet.

2 Malam di kampung halaman takde la aktiviti apa sangat selain melepak dengan adik beradik & pergi makan Mee Udang kat gerai tepi jalan Taman Mutiara sungai Kob Kulim. Tak jauh la dari rumah ahli geng cap ayam si sofea tu. Dia suruh mention nama dia dalam entri ni so kena la mention bagi publisiti. Hahahaha... pakat jadi gila glemer dah geg cap ayam. Gerai dia mengadap kedai 2 ringgit kalau dari seberang jalan. Sapa2 yang duduk area situ boleh try.. Insya Allah menjilat pinggan. Even gerai tu baru buka & takde la cantik macam restoran 5 star. Gerai pacak jer tapi kesedapan dia maybe 5 star hotel pun belum tentu boleh tandingi. Kiranya kami satu family pi makan tu takde yang bersisa sangat la dalam pinggan kecuali kulit udang jer. hahaha.. Tapi tu tak seram la..

Yang seram ni bila balik kampung ada je cerita orang kena sihir... orang nampak pocong bawah katil.. orang cerai berai. Actually aku ni memang peramah tapi aku takde la jumpa  sedara mara nak tanya sangat la pasal tepi kain orang bila sekali sekala balik tapi orang pulak suka cerita kat aku. Bila aku malas nak dengar aku buat2 sibuk kejar anak aku yang dok kejar ayam kampung sambil panggil "sang kancil". Buat malu mak je.. hahahaha. Tapi aku tak seram pun dengar cerita2 seram depa. Maybe depa tak reti nak susun jalan cerita yang sampai boleh buat bulu mata aku yang lentik jadi lurus sebab takut. Tapi makcik aku sempat jugak buka cerita seram ganas pasal jalan bukit lengkok. Katanya sekarang ni kerap sangat orang jumpa tangan la, kaki manusia la.. sebab katanya kat situ dah jadi port orang buang mayat lepas kena bunuh. tak tau la betul ke tak. Makcik aku la cerita. Lagipun jalan tu memang terkenal dengan cerita seram. Boleh baca kat entri ni >> KISAH DI GANGGU LANGSUIR JALAN BUKIT LENGKOK KULIM<<
 
Sumber Google

Yang tak boleh blah.. sempat jugak tu singgah pasaraya Giant kat kulim.. nak pergi guardian katanya. Macam KL dah pupus guardian. Nasib baik la aku rasa nak pergi guardian haritu sebab Bio Essence Bird nest nutri collagen & whitening cream offer dengan harga RM36.38 tapi hari ahad aku beli tu katanya last day offer. Lepas ni harga biasa balik RM72. Jimat banyak la.. boleh cover balik kerugian aku. Hikmah di sebalik anak aku campak Bird nest cream aku dari tingkat 9 aritu. Sebab dah offer murah alang2 masuk guardian rembat jugak toner eversoft & Tanaka white double whitening cleanser foam (bio essence). 3 barang tu baru RM70.


Tu la cerita penyepian aku 2 malam sebelum ni. Balik kampung time orang balik bandar dah so tak dapat jumpa kawan sepermainan masa kecik. Semua dah pulang ke pangkal jalan. Entri ni saja je macam nak warm up balik mood berblog katanya. So cerita la sikit pasal balik kampung.

Moral of the story.. tetap nak guna genre seram tu even entri tak seram almaklum la blog puaka kena ada relate jugak dengan 'seram' kalau tak macam tak puas nafsu serakah menulis entri katanya. hahahaha

Yang menarik
12 langkah yang perlu anda buat untuk pastikan orang kampung terpegun bila tengok korang balik kampung. Takde la balik jadi bahan umpatan jer.. Nak tau apa 12 langkah tu Meh tengok sini >> Inilah 12 langkah untuk buat orang kampung terpukau bila tengok anda balik <<

5 comments:

  1. hehe lucu plak ayat nafsu serakah

    ReplyDelete
  2. alahai seram pulak tengok gambar pocong tu,time nak tidur terbayang bayang pocong dekat syiling..alahai suria suria

    ReplyDelete
  3. betul laa..yoorin pon kalau balik kg, memg x sentuh sangat pon gadget, apetah lagi nak update blog.. btw, kengkadg je rajin before balik kampung schedule siap2 2-3 entry.. heheehe..

    ReplyDelete
  4. ai klu balik kg pulun hadap makanan .... syok nye balik kg

    ReplyDelete
  5. Wah.. Shopping kat guardian la..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!