HARUS BACA SEKIRANYA MASJID & SURAU TIADA KARPET ATAU SUDAH LUSUH

23.6.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

 Cuba tengok kat surau atau masjid atau pejabat korang berkarpet ke tidak. Atau karpet tu masih elok atau dah uzur koyak & lubang sana sini. Sekiranya masjid,surau atau pejabat korang memang memang tak pernah berkarpet atau karpet tu dah terlalu lama di gunakan & keadaan dia pun dah tak macam karpet elok la korang baca entri ni sampai habis. Sebab masa itu emas bukan fake gold maka janganlah kita membuang masa merata rata. Moh ler kita baca cerita pasal karpet ni...


Hari ni kita nak story pasal karpet tapi bukan karpet yang benggali kayuh basikal jual dari rumah kerumah tu. yang tu lain. Tapi ni karpet untuk ruang solat macam masjid, surau atau pejabat. Jadi yang berhajat nak pasang karpet kat sini aku nak suggest satu company yang menyediakan service pemasangan karpet iatu D Strike Solution. Manalah tau pihak pengurusan masjid atau surau nak tukar karpet baru untuk keselesaan jemaah sebelum raya. Boleh la berurusan dengan D Strike Solution. Nak tahu kenapa mesti pilih D strike Solution?



Kepakaran syarikat D Strike Solution ialah membekal dan memasang karpet surau dan karpet masjid serta memberi ruang dan peluang kepada pelanggan memilih 1001 corak serta mengikut bajet mereka sendiri. Sebab tema mereka ""Kepuasan pelanggan keutamaan kami", syarikat mereka menyediakan tenaga mahir dalam melakukan kerja pemasangan karpet ni. Paling penting syarikat dan pekerja2 mereka semua beragama Islam bersesuaian dengan perkhidmatan mereka yang memasang karpet di ruang solat, surau & masjid. Yelah.. lebih elok yang buat kerja pemasangan karpet di rumah Allah ni dari mereka yang beragama Islam sebab lebih faham adab dalam masjid @ surau. Almaklum la non muslim bukan faham sangat.. nama pun non muslim, ye dak?? Lagipun lebih baik support perniagaan orang Islam untuk mengukukuhkan ekonomi umat Islam.



Bagi yang berhajat nak pasang karpet tak kisah la di surau, masjid atau pejabat boleh hubungi :
Alamat Pejabat
PUTRAWALK
(berhadapan Jusco Taman Equine)
JALAN PP25, TAMAN PINGGIRAN PUTRA
43300 SERI KEMBANGAN, SELANGOR
TEL. NO.:
 019-3800890 – SUKUR /
019-6359772 – SYAZWANI
FAX NO.: +603-89580890
EMAIL: dstrikesolution@gmail.com

atau korang boleh tengok contoh - contoh pemasangan karpet yang pernah di lakukan oleh D Strike Solution kat sini >> D Strike Solution << >>D Strike Solution 2 <<

Moral of the story.. Bila bersolat di ruang yang selesa & cantik benda tu bagi semangat kita untuk melakukan ibadah. Takkan bersama Allah kat tempat2 selekeh pulak kan sedangkan kita berkemampuan untuk adakan tempat yang bersih,selesa & cantik.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!