KISAH SERAM PENUNGGU ISWARA BIRU FEDERAL HIGHWAY PJ

6.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Kita kembali di selubungi misteri dengan segmen seram serik lekat lekit di malam minggu paling indah ni. Yelah.. cuti kan. Memasing semua pasang niat nak overnight la kan. Jangan mimpi korang yang tak kental boleh overnight malam ni lepas baca cerita ni. Mesti korang fikir banyak kali nak keluar berjimbaraya malam minggu. Dengan jahatnya aku nak gelak kejab.. hahahahaha

Gambar sekadar hiasan. Sumber carian google

Ni kisah niat yang baik yang mendatangkan musibah. Kisahnya seorang pemilik iswara biru yang melalu kisah seram. Kisah bermula bila dia melalui federal highway, PJ time tu dah maghrib & hujan renyai renyai. Maghrib ni umpama time setan berjogging jugak. Warm up untuk aktiviti tengah malam katanya. Sambung cerita... Masa dia lalu jalan tu dia ternampak seorang wanita yang dia rasa maybe level akak2 la dengan dia sambil dukung baby berjalan kaki. Sebab dia berperikemanusiaan so dia berhenti la nak tumpangkan akak ni. Akak tu pun bagitau la dia nak tumpang sampai sunway. Dia takde masalah nak hantar, so akak ni pun masuk la duduk kat seat belakang. Sebab katanya taknak duduk depan takut anak dia nanti ganggu si mamat ni drive. Masa akak ni duduk kat seat belakang, mamat ni cuba intai2 jugak guna rear mirror. Tapi bila dia toleh akak tu ada jer.. walau dia rasa pelik tapi dia tetap fikir positif jer. Dekat nak sampai tempat akak tu nak turun tetiba anak dia menangis. Dia minta la mamat ni roti dengan air sebab katanya maybe anak dia lapar sebab dari pagi tak makan apa2 lagi. Sebab kesian mamat ni drive ke petrol station dengan niat nak beli makanan untuk akak ni dengan anak dia. Tapi bila dari luar dia tengok dalam kereta dia, tak nampak langsung kelibat akak tu dengan anak dia. Dia panggil pekerja kat situ suruh tengok, dorang pun kata tak nampak siapa2. seat belakang kosong.Bila dia buka kereta, akak tu memang ada dalam kereta sambil senyum pada dia. Dia tutup balik kereta & tengok dari luar memang tak ada sesiapa dalam kereta. Nak double confirm dia suruh lagi pekerja kat situ tengok.. memang confirm tak ada sesapa dalam kereta tu. Lepas tu mamat ni masuk kereta minta akak tu keluar, katanya kereta ada masalah. Terus akak ni jadi marah & terus hilang depan mata dia macam tu jer... Melopong kau tengok orang yang tadi ada tetiba lesap macam tu je.

Selepas kejadian tu katanya dia selalu nampak akak tu ada kat seat belakang kereta dia. Macam2 dia cuba buat. Pergi jumpa bomoh & buat macam2 ritual termasuk mandi bunga kereta.. Hanya hilang sekejab je lepas rawatan tapi selepas tu dia akan muncul semula dalam kereta mamat ni. Katanya.. sebab tak tahan dia buang kereta tu macam tu saja sebab nak jual pun takde orang nak beli. Salesman pun tak berani nak jual. Best la hantu akak tu kan.. tak payah tumpang kereta orang dah. Dah dapat iswara biru hasil momokkan dia. kekekeke

Moral of the story.. Hantu pun tak larat nak terbang. Dia pun nak rasa travel naik kereta katanya jadi jangan biarkan kereta anda di tumpangi hantuuuuuuuuuu... sentiasa perdengarkan ayat2 Al Quran supaya kereta anda tak di tumpangi makhluk yang tak di ingini. peace!

Sumber : Iswara Biru


Yang menarik
Inilah pembunuh yang paling sedap di nikmati. Hasilnya banyak menyumbang kepada jenayah global yang terancang. Walau orang tahu ia tiruan tetap menjadi pilihan ramai. Meh tengok adakah anda tergolong dalam golongan yang menyumbang kepada dana penjenayah >> Malaysia Adalah Yang Ke-2 Terbesar Di Dunia Dalam Jenayah Ini & Anda Mungkin Penyebabnya. <<
 

2 comments:

  1. Menumpang tak nak keluar pulak. Ini dah lebeyh... Hehehehe..

    ReplyDelete
  2. Nape tak jual je kete tu dgn hakak yg dok menumpang tu...dah orng bagi betis nak peha ...dasar tak sedo diri hidup menumpang....hahaha...eh emosi lebih plak :p

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!