PETUA ELAK NYANYUK MAKAN OTAK SAUDARA RAPAT

18.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Sapa la pencetus petua macam ni. Confirm takut orang nak rapat dengan mana2 saudara takut otak dia di makan oleh sedara terapat dia sendiri untuk elak jadi nyanyuk. Ni di namakan sedara makan sedara. Memang betul2 dia makan bukan sekadar perumpamaan.hahahaha


Tapi mujur la petua ni takde dalam amalan kita orang Melayu atau orang Malaysia. Cuma petua kuno ni di amalkan oleh orang papua new guinea. Petua ni di dedahkan orang para saintis. Katanya depa dah lama amalkan makan otak sedara rapat yang telah meninggal dunia bagi mengelakkan penyakit berbahaya Kuru Prion selain mengelakkan nyanyok.

Nasib otak sedara yang dah meninggal dunia.. Kalau dia yang hidup memang jadi arwah jugak la kan. Ada ke manusia hidup takde otak?? Tapi ramai jer manusia hidup ada otak tapi takde akal hahahaha...

Tapi katanya,  Dengan 'petua' lama ni, saintis beranggapan dapat menemui vaksin baru untuk merawat dapat menyembuhkan menderita penyakit Kuru Prion dan nyanyok.  Erkk.. effective jugak ke petua kuno depa ni cuma rasa macam seram pulak kan?? patut entri ni kena label segmen seram serik lekat lekit. hahahaha

Moral of the story.. itulah kejahilan mereka yang bukan Islam sedangkan dalam Al Quran ada bermacam kaedah & cara menyembuhkan penyakit. Yang pasti takde amalan makan otak sedara terdekat. Tu bezanya kita dengan mereka.

Sumber : Makan Otak Saudara Rapat Untuk Elak Nyanyok


Yang menarik
Pelanggan terkejut tengok hidangan ni kat Melaka? Nak tau hidangan apa & apa yang buat mereka terkejut, terkedu & tergamam meh tengok kat sini >> [VIDEO] Malaysians go hysterical when served with something shockingly BIG on the streets of Melaka<<

3 comments:

  1. errr....ini bukan takat seram...nak pengsan bacanyaa...hahahaha

    ReplyDelete
  2. Uwekkk. Klu mkn otak sedara yg nyanyuk pe hal plak ye? Bkesan ke x petua tu? Hehehhehe..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!