PETUA ELAK NYANYUK MAKAN OTAK SAUDARA RAPAT

18.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Sapa la pencetus petua macam ni. Confirm takut orang nak rapat dengan mana2 saudara takut otak dia di makan oleh sedara terapat dia sendiri untuk elak jadi nyanyuk. Ni di namakan sedara makan sedara. Memang betul2 dia makan bukan sekadar perumpamaan.hahahaha


Tapi mujur la petua ni takde dalam amalan kita orang Melayu atau orang Malaysia. Cuma petua kuno ni di amalkan oleh orang papua new guinea. Petua ni di dedahkan orang para saintis. Katanya depa dah lama amalkan makan otak sedara rapat yang telah meninggal dunia bagi mengelakkan penyakit berbahaya Kuru Prion selain mengelakkan nyanyok.

Nasib otak sedara yang dah meninggal dunia.. Kalau dia yang hidup memang jadi arwah jugak la kan. Ada ke manusia hidup takde otak?? Tapi ramai jer manusia hidup ada otak tapi takde akal hahahaha...

Tapi katanya,  Dengan 'petua' lama ni, saintis beranggapan dapat menemui vaksin baru untuk merawat dapat menyembuhkan menderita penyakit Kuru Prion dan nyanyok.  Erkk.. effective jugak ke petua kuno depa ni cuma rasa macam seram pulak kan?? patut entri ni kena label segmen seram serik lekat lekit. hahahaha

Moral of the story.. itulah kejahilan mereka yang bukan Islam sedangkan dalam Al Quran ada bermacam kaedah & cara menyembuhkan penyakit. Yang pasti takde amalan makan otak sedara terdekat. Tu bezanya kita dengan mereka.

3 comments:

  1. errr....ini bukan takat seram...nak pengsan bacanyaa...hahahaha

    ReplyDelete
  2. Uwekkk. Klu mkn otak sedara yg nyanyuk pe hal plak ye? Bkesan ke x petua tu? Hehehhehe..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com