RAMAI PENGANTIN BARU CARI ENTRI NI DI HARI PERTAMA PUASA

18.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Dah selesai untuk hari pertama puasa. Alhamdulillah.. takde masalah sangat bagi aku selain mengantuk je. Tapi aku jenis susah tidur siang hari maka mengantuk pun susah nak lelap. Tapi kalau midnite tak tidur jadi payah pulak nak lena. Serba tak kena kan? hahahaha


Sebelum ramadhan cuti sekolah.. Cuti sekolah ramai la yang kawen. Tak sampai sebulan kawen dah kena berpuasa di siang hari. Almaklum la pengantin baru kot.. Tak boleh lebih2, nak jugak ringan2. Yelah.. paham. Tengah honeymoon lagi katakan. Nak berkepit melekat lekit je la kan. Bila dah melekat lekit tu, mula la terasa nak berat berat katanya. Tapi bulan puasa.. Kalau berat2 confirm batal puasa.. ringan2 yang over sikit tu tak sure batal ke tidak puasanya.

Maka yang jadi mangsa entri lama aku la.. Hari pertama puasa terus melonjak naik entri ni. >>

HUKUM MENYENTUH KEMALUAN PASANGAN & BERCIUM KETIKA BERPUASA

Masing2 nak makesure perbuatan depa tu membatalkan puasa atau tak. Mujur la google jumpa blog lekat lekit ni kan? hehehhehehe... Apapun bagus kita belajar. Benda yang kita tak tahu kita ambil tahu at least takde la selamanya kita rasa was was. Was was ni tak bagus... Yang halal pun boleh jadi haram bila was was. So kita kena pastikan betul betul.

Buat pengantin baru yang kena puasa honeymoon siang hari tu bertabahlah.. Jangan gelojoh sangat yer. Tak kemana pun.. Tunggu la bulan muncul. Lepas berbuka.. korang nak berbuka bukaan yang lain tu takpe dah. hehehehe

Moral of the story.. Pengantin baru di bulan ramadha ni kira kategori hebat mampu mengawal nafsu di siang hari. hehehehe


Yang menarik
Pelanggan terkejut tengok hidangan ni kat Melaka? Nak tau hidangan apa & apa yang buat mereka terkejut, terkedu & tergamam meh tengok kat sini >> [VIDEO] Malaysians go hysterical when served with something shockingly BIG on the streets of Melaka<<

3 comments:

  1. tu la..lain kali kawen la lepas raya..ehehehehe

    ReplyDelete
  2. Hehehheehe.. Malam kan ada? Hehehhe..

    ReplyDelete
  3. haha..tapi bagus entry tu..tq for sharing :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com