SARAPAN YANG SELAMA NI KITA RASA BERKHASIAT SEBENARNYA TIDAK SIHAT

3.6.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Kat Malaysia semua orang tahu nasi lemak, roti canai tu sarapan biasa yang tidak sihat tapi sedap. Yang konon mengamalkan hidup sihat konon sarapan ala2 western yang dia rasa sihat sangat la. Sebenar ada beberapa jenis sarapan yang selama ni kita rasa makanan yang sihat & berkhasiat di ambil waktu sarapan sebenarnya tak la berapa sihat.


Antara sarapan pagi yang paling popular & di rasakan berkhasiat adalah roti bakar & telur separuh masak & bijirin sarapan bersama susu tapi sebenarnya tidaklah begitu berkhasiat & sihat. Nak tahu kenapa meh la baca kat sini >> Antara Sarapan yang biasa Rakyat Malaysia ambil tapi sebenarnya tidak sihat <<

Kat artikel tu ada lagi beberapa sarapan yang tidak sihat yang selalu kita ambil. Juga ada senarai makanan untuk sarapan yang lebih berkhasiat. Jadi tak rugi kita baca. Untuk info kita menyediakan sarapan sihat untuk keluarga.

Moral of the story... Makanan yang sedap memang kebanyakkan tak sihat. hahahaha

4 comments:

  1. hahahah..tau xpe.. selalunya gituu laa kan..yg sedap sebenarnya tak sihat

    ReplyDelete
  2. ya batul tu.. selalu yang sedap2 tu laa yang tak berkhasiat..

    ReplyDelete
  3. lor..ingatkan roti bakar tu dah kira berkhasiat dah..hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!