TELEKUNG SOLAT BERLAMBANG SALIB

8.6.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Bukan la kata nak solat tak payah bercantik cantik sangat. Pakai je telekung bertaik lalat janji tunaikan tanggungjawab seorang muslim. Perlu jugak jaga kebersihan & kekemasan. Yelah nak mengadap Allah takkan nak comot2 jer sedangkan nak keluar kita pandai pulak nak berhias bagai. Baju tudung taik lalat ni jangan harap nak pakai. Silap2 jadi kain buruk jer.

Sumber Google

Tapi sebab masing2 berlumba nak menunjuk cantik even nak solat sekalipun muncul la design2 telekung yang kadang2 bukan bukan je. Yelah.. dekat nak puasa ni. Nak pergi terawih mesti la nak tunjuk telekung sapa paling cantik. Tak trendy la katanya pakai telekung kain cotton warna putih plain jer. Dah tak up to date katanya.

Tadi tetiba pandang post kat FB yang tengah nak viral... katanya design tudung ni ada lambang salib. Tak sure samada kebetulan nampak macam lambang salib atau memang dia design lambang salib kat situ tapi tu la padah bila terlampau sangat berfesyen dengan telekung solat. Alah setakat pakai telekung plain color warna putih tak kurang pahala kalau betul cara & niatnya. Terlampau kejar trend, inilah padahnya.

Sumber FB

Moral of the story.. Nak selamat pakai je yang jenis kain tebal, plain color & tak bercorak. Bukan je terselamat dari design bukan2 malah terselamat dari rasa riak & perasaan nak menunjuk2 dekat orang lain.


Yang menarik
8 perkara yang bagai mimpi ngeri selalu berlaku bila kita pergi bercuti. Nak2 lagi bila buat tempahan bilik tak kira hotel atau chalet atau homestay yang indah khabar dari rupa. Jom tengok 8 perkara buruk yang boleh berlaku semasa kita pergi bercuti & cara mengatasinya >> Things To Do In The Event These 8 Travel Nightmares Come True <<

5 comments:

  1. Kalau tnyn pendapat akk..mmg nmpk jelas la sis.gambar salibnya..nauzubillah

    ReplyDelete
  2. Mmg lebih suka yg plain putih je..

    ReplyDelete
  3. Ntah tang mna salibnya.. dah sah la corak renda tu keliling smpai blakang. Tipikal meleis nmpak salib trus trjejas akidah. Haramkn jela huruf t tu yg terang2 mmg lambang salib. Btw corak telekung tu mmg hauk..

    ReplyDelete
  4. Weh..komen aku mna :p

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!