TEMPAT PALING BERHANTU DI BULAN RAMADHAN

17.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Malam ni kita bersegmen seram serik lekat lekit setelah beberapa hari cuti. Sebab kita dah nak masuk bulan ramadhan esok maka tema seram malam ni pun ramadhan jugak la. Apa ingat bulan ramdhan takde trajedi & kejadian seram ke? Ada ok.. sebab yang kena ikat iblis & syaitan bukan jin...

 Sumber google sekadar hiasan

Esok dah start berpuasa. Ada orang yang excited nak puasa & ada yang tidak. Ada yang nampak excited tapi puasanya tidak.. Tu spesis2 yang wujud bila tiba bulan puasa. Ada yang dah bangka masih puasa yang yang yok.. Balik rumah monyok konon letih puasa padahal dia dah belasah breakfast, lunch dah kat luar.

Tapi yang pasti setiap tahun akan berlaku perkara ni seram ni.. Yelah.. kalau melibatkan mayat @ jenazah ni selalu di kaitkan cerita2 seram paling tak pun orang jer rasa seram sebab kita dah terbiasa di momokkan dengan cerita orang mati jadi hantu. Tu yang even mayat pun orang rasa seram.

Tapi cerita seram serik lekat lekit malam ni bukan cerita pasal jin & syaiton.. Benda tu tak seram dah bulan puasa ni. Yang paling seram adalah golongan hantu VVIP yang akan di jemput oleh pegawai2 dari jabatan agama Islam di restorance2 tertutup atau di pot2 makan di siang hari. Mereka akan di bawa bersiar2 naik Van jenazah. Mereka akan cuba memisterikan diri dengan menutup muka sebab takut jadi terkenal nak2 ada cameraman.

Inilah golongan hantu di bulan ramdhan & tempat paling berhantu di bulan puasa adalah restorance mamak sebab restoran mamak memang beroperasi macam biasa di bulan ramadhan. Rasanya tahun ni pun masih ada hantu2 di tempat berhantu ni.

Moral of the story... Kita nak benteras golongan malas puasa ni memang susah tapi pengusaha restoran,kedai makan atau gerai kena la bekerjasama supaya tidak menjual makan pada golongan hantu ni di siang hari. Tapi sesetengah peniaga ni fikir untung jer... Takpe la dia sudi share dosa sama2 dengan orang tak puasa nak buat macam mana kan?

Apapun selamat berpuasa pada semua peminat/pembaca/pembenci blog lekat lekit. Andai pernah terasa hati dengan penulisan melekit ni hope sempena ramadhan kita kosong kosong la yer...


Yang menarik
Pelanggan terkejut tengok hidangan ni kat Melaka? Nak tau hidangan apa & apa yang buat mereka terkejut, terkedu & tergamam meh tengok kat sini >> [VIDEO] Malaysians go hysterical when served with something shockingly BIG on the streets of Melaka<<

3 comments:

  1. Hihi... Mmg berhantu tmpt tu..

    ReplyDelete
  2. Hahaha...ni cerita hantu yg paling win! Bulan ramadan jer hantu ni berkeliaran kan...hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!