TEMPAT YANG PALING SUKA ORANG TIDUR BULAN PUASA

19.6.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Bulan puasa bila break time dah tak boleh nak keluar makan.. sap kok lu pun tak boleh.. pendek kata ada banyak masa terluang lepas solat bagai nak nak lagi bagi golongan yang bekerja & berkerjaya & berkerjaraya.. Jadi kalau dok borak kosong pun satgi kurang pulak pahala posa. Almaklum la banyak cakap sikit2 nanti tergosip jugak pasal orang katanya... So, bagi nak mengelakkan puasa jadi sia sia.. maka pilihan tidur.


Bila bulan puasa ni.. Maka port2 ni jadi popular di transfer jadi ruang tidur bagi sesetengah orang. Jadi dwi function jugak. Time takde kerja jadi bilik tidur.  Antara port paling popular jadi tempat tidur adalah..

Bawah meja.
Erkk.. dulu aku pun pernah kerja tapi aku tak pernah buat kerja tidur bawah meja lagi. Paling2 terlentok kat meja sendiri jer

Tidur di kerusi pejabat
Bulan tak puasa pun kadang2 ada jugak yang secara tak sengaja terlentok kat kerusi pejabat apatah lagi bulan puasa.

Bilik stor
Yelah.. port ni privacy sikit katanya.. Kadang2 tidur sampai terlajak. Sedar2 time punch card jer. Silap haribulan orang buat report polis staff hilang lepas lunch time. hahaha

Surau
Ni port agak selesa. Lepas solat jer terus tersidai kat situ. Kalau jenis surau opis sempit agak tak elok la sebab maybe menganggu orang lain nak solat.

Tandas
Ni spesis busuk punya orang! Dalam tandas pun boleh buat port tidur. Sewangi mana pun tandas tetap tempat orang buang najis. hahaha

So, mana port yang selalu korang belasah tidur bulan2 puasa ni. Ni baru hari kedua puasa takkan lemau dah kot... Aku ni nama je surirumah tapi jarang ada peluang tidur siang sejak ada anak sebab tu aku jadi susah nak tidur siang. Untung korang yang bekerja.. ada jugak time bersantai... Bersyukur lah. hehehehe

Moral of the story.. Jadikan tidur anda satu ibadah bukan satu perkara yang buat orang kata "bedebah". hehehehe

Yang menarik
Produk tiruan ni di katakan menyumbang kepada pertubuhan pengganas dunia seperti al Qaeda,taliban & banyak lagi. malaysia di senaraikan sebagai negara kedua terbesar di dunia dalam jenayah ni. Mungkin adalah salah seorang penyumbangnya jom tengok >> Malaysia Adalah Yang Ke-2 Terbesar Di Dunia Dalam Jenayah Ini & Anda Mungkin Penyebabnya <<

6 comments:

  1. jasa ibu besar pengorbanannya, tak pernah rehat. InsyaAllah besar ganjarannya di akhirat kelak. Salam Ramadhan!

    ReplyDelete
  2. surau dengan kerusi tu ada juga buat
    kerusi baru sat tadi buat...hehe

    ReplyDelete
  3. mikhail dah besar ni akak selalu jugak curi2 tido suang kalau dia tidur ..hhehe,,time dia dah bangun tak dapat la..berani la tidur..silap2 kita jadi kereta dia..ehehhe

    ReplyDelete
  4. Akak tido atas katil sambil peluk bantal dik...hahaha...sebab akak tak koje....selamat menjalani ibadah pise suria

    ReplyDelete
  5. Sedap tdo smpai tak sedar tgn masuk dlm seluar.. Hehehhe..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!