SIAPA BERANI CUBA KEK COKLAT TELUR MASIN & 9 MAKANAN PELIK NI?

17.3.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

SIAPA BERANI CUBA KEK COKLAT TELUR MASIN & 9 MAKANAN PELIK NI? Ada berani ke Food blogger kalau korang di cabar makan 10 makanan ni? Aku tengok pun macam pelik je gabungan makanan ni. Rasa macam pelik sangat. rasa macam tak matching je gabungan ni. Sapalah yang mereka cipta resepi pelik pelik macam ni kan.


Adakah mereka yang mengabungkan makanan macam ni rasa sedap?? Tu soalan pertama yang aku tanya sebaik tengok 10 menu ni. Serius aku rasa macam bercelaru tekak aku ni tengok gabungan makanan ni. Hahaha... boleh krisis rasa tekak aku di buatnya kalau makan. Macam mana la depa boleh terfikir nak gabungan makanan makanan ni macam tu yer??

Selera manusia ni semakin pelik pulak di akhir zaman ni kan? Bukan nafsu serakah je semakin pelik.. manusia bernafsu dengan haiwan, nafsu makan pun tak kurang jadi pelik jugak. Sesungguhnya manusia akhir zaman memang sinonim dengan suka buat benda pelik. Tapi pelik yang tak salah tak apa la kan.. Cuma mungkin kita yang berselera normal ni rasa loya dengan gabungan makanan macam tu.

Antaranya kek coklat telur masin. Kau bayangkan kau potong kek coklat kat tengah2nya ada telur masin separuh masak. Kau kena makan dengan kek coklat. Manis kek & masin telur.. entah la rasa dia jadi macam mana. Boleh bersimpul urat saraf rasa jadinya hahaha.. Tu baru kek coklat telur masin belum lagi 9 makanan lain yang macam ni >> 10 Gabungan Makanan Yang Confirm Orang Malaysia Tak Berani Cuba <<

Aku ni selera kampung kalau menu2 pelik macam ni rasanya tak berapa nak boleh melepasi tekak kampung aku la. Tak tau la yang selera melayu mix western ni maybe boleh terima la kot. Almaklum la depa orang bando katanya.. mana sama selera dengan orang kampung. hehehehe

5 comments:

  1. Kek coklat telur masin huyyoh!! baru bayangkan makan aje macam kekembang lak tekak nih!

    ReplyDelete
  2. paling pelik sekali kek coklat telur masin ni la...tapi nasik lemak cheesecake tu pon tak kurang peliknye...onian ring dgn susu pon cam pelik gak...yg lain2 akak takde masalah inshaa Allah bole telan...nak2 yg roti canai dgn gula tu...sedap hoi...hahaha...Eh! lupe pulak akak tengah pose...kahkahkah

    ReplyDelete
  3. pelik sekrang ni, tapi macam tak beranilah cik

    ReplyDelete
  4. Tak sanggup nak try.. tak lalu tekak..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!