YANG AINAN TASNEEM PERLU TAHU SEBELUM NAIK KAPAL TERBANG

14.3.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

YANG AINAN TASNEEM PERLU TAHU SEBELUM NAIK KAPAL TERBANG. Kesian pramugara itu di viral kan namanya oleh retis bernama Ainan Tasneem sebab taknak tolong angkat lugage sedara dia. Yang menghentam membabi buta pramugara tak bersalah tu patut kena minta maaf secara terbuka tak kira la kau retis ke tidak. Aku baca je la kes Ainan Tasneem Vs Pramugara itu. Macam biasa la.. Wait & see dulu lepas tu baru tulis.


Rasanya ramai yang tahu Ainan Tasneem tak puas hati tindakkan pramugara itu tak nak tolong sedara dia angkat bag ke dalam bin yang di sediakan. Dia kata tindakkan pramugara tu biadap. Tuduh orang tanpa usul periksa pun bahaya jugak. Tapi tu la kan.. lebih baik jadi bodoh terus, tak berani sangat nak berlagak pandai dari yang pandai cuma sikit, tapi bodoh berkaton katon ni dia akan rasa apa dia buat semua betul.

Ini yang Ainan Tasneem perlu tahu sebelum naik flight.. salah satunya Pramugara/Pramugari memang tak di benarkan mengangkat beg hang letak atas bin tu. Apa yang depa boleh buat adalah menolong menolak bag masuk ke dalam bin.

Mungkin peraturan tu ada sebab tertentu. Yelah.. manatau dalam tu ada barang berharga tetiba masa dia angkat terjatuh & barang tu rosak kan pihak kapal terbang pulak nak kena bayar ganti rugi. Mungkin la itu salah satu sebab kot. Aku pun tak sure sebenarnya kenapa attendant flight tak boleh angkat beg. Tapi dah peraturan depa kena la follow. Kalau rasa peraturan macam tu salah, jangan salahkan pramugara @ pramugari salahkan pihak pengurusan penerbangan la. Depa hanya menjalankan tugas.

Takpe la Ainan.. Dengan menuduh membabi buta & membuatkan pramugara tu mungkin di kenakan tindakkan sekaligus memalukan diri sendiri anda juga berjaya meraih publisiti dari kontroversi ni. Ok la tu kan.. sambil menyelam minum air katanya. hehehehe

Apa nak pelik retis bergaduh dengan pramugara kan.. Superhero pun boleh bergaduh sesama superhero contoh macam Batman V Superman ni >> Batman V Superman siapa lebih terbaik. Anda boleh tengok kat sini << Bila masing2 nak tunjuk kuasa masing2 begitulah yang berlaku. Pramugara cuba bagitau apa yang dia boleh & tidak buat, retis nak tunjuk pengaruh dia maka jadilah kontroversi macam ni. Padahal benda tu sebenarnya dah settle dalam kapal terbang dah. Pramugara tu tetap tolong jugak sedara dia angkat beg.. Tak perlu nak besarkan isu tu. Dah tau kau retis.. nak tunjuk kuasa retis la tu. Meh tengok kuasa orang awam pulak.. kau mampu tahan ke bila viral tu menunjukkan kebodohan kau sendiri??

Moral of the story.. Selamat maju jaya Ainan Tasneem.. Peace!

2 comments:

  1. lagi satu nasihat buat dak retis,jangan update status time marah. malu dapat. hehe

    ReplyDelete
  2. dia tak tahu kot...mungkin dia ni ingat bila naik kaptebang sume pramugara/pramugari kene buatkan...sekarang kan dah memalukan diri sendiri

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!