YANG NAK PERGI JEPUN SEKITAR BULAN NOVEMBER & DISEMBER JANGAN TINGGAL TAHI OK

5.9.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

YANG NAK PERGI JEPUN SEKITAR BULAN NOVEMBER & DISEMBER JANGAN TINGGAL TAHI OK. Baru baru ni kecoh orang tempatan (Malaysia) yang pergi melancong ke jepun kemudian tinggal taik kat sana.. Bukan takat tinggal taik siap rosakkan penginapan yang mereka duduk & mengasari tour guide ke hapa. Depa ingat buat macam tu.. lari balik Malaysia terlepas la kan tapi malangnya jadi viral & buruan pihak berkuasa untuk di ambil tindakkan. Lepas tu tak tau la.. dapat ke tidak tangkap bebudak samseng taik kucing tu. Lupa nak follow kes tu hehehehe..


Kalau pergi melancong ke tempat orang.. Tinggalkan la satu persepsi baik untuk orang tempatan di sana. Supaya orang tahu kita ni terajar dengan adap & sopan. Bukan tinggal taik yer.. Jangan tunjuk sangat orang malaysia tak reti berak guna jamban...

Tapi jangan risau.. Even berlaku perkara tak di ingini tu rakyat jepun tak racist. Masih menerima kehadiran pelancong Malaysia. So jangan takut nak pergi melancong ke negara Jepun yer..

Tapi kalau nak pi jepun bagus juga pilih hujung tahun. Selain kat Malaysia ni hujung tahun musim cuti sekolah di jepun pulak hujung tahun musim Luruh. Antara musim yang memang jadi pilihan pelancong untuk melawat jepun. Sebab musim luruh ni la boleh tengok permandangan yang cantik kat jepun teruatama di Kyoto, Osaka, Nara dan banyak lagi. Time ni la nak feeling macam di wonderland gitu.. sebab boleh tengok dedaun yang berwarna warni macam pelangi. musim luruh je korang boleh tengok daun yang berwarna merah, kuning &perang. Kalau musim bunga.. pun cantik juga sebab time tu la bunga berkembang mekar. Musim musim macam ni kalau photoshoot pun cantik.. Cuaca pun sangat sesuai untuk berjalan jalan.


Cakap pasal Jepun ni kalau ada yang berhajat nak melancong ke Jepun antara bulan November & Disember 2017 ni sedang elok la hangpa intai intai pakej yang di tawarkan. Antara pakej bajet yang korang boleh usya usaya adalah dari Japan Budget Trip (JBT) ni.. Dengar kata ada pakej menarik di tawarkan. Sat sat kami.. tunjuk kat hangpa pakej dia. kot kot hangpa rasa sesuai dengan bajet hangpa ke kan...

Antara pakej yang ada di Japan Budget Trip..

 PAKEJ A1/A2 (tanpa penerbangan) 

Pakej A1
➠Harga RM1,990 seorang
➠Bilik tidur seorang (single) tanpa bilik air/tandas
➠Bilik air dan tandas terletak di luar bilik dan dikongsi bersama

Contoh Twin Sharing dengan bilik air

Pakej A2
➠Harga : RM2,490 seorang
➠Diskaun RM200 utk kanak2 berumur 7 hingga 11 tahun
➠Bilik tidur berdua (twin sharing / double) dengan bilik air/tandas di dalam
➠Bilik mandi didalam bilik tidur (private bathroom)
➠Deposit : RM200 seorang

Contoh Double Room dengan bilik air

 PAKEJ JKAT – B1/B2 (dengan penerbangan AAX) 

Pakej B1

➠Harga RM3,290 seorang
➠Bilik tidur seorang (single) tanpa bilik air/tandas
➠Bilik air dan tandas terletak di luar bilik dan dikongsi bersama

Contoh Single Capsule Room dengan bilik air berkongsi

Pakej B2

➠Harga : RM3,790 seorang
➠Diskaun RM200 utk kanak2 berumur 7 hingga 11 tahun
➠Bilik tidur berdua (twin sharing/double) dengan bilik air didalam
➠Bilik mandi didalam bilik tidur (private bathroom)
➠Deposit : RM500 seorang

 Optional Ticket : Penerbangan AAX sahaja (tanpa pakej) 

Harga : RM1,390 seorang

 Kuala Lumpur ke Osaka (KUL-KIX; D7 536)
 Tarikh : 26 Nov 2017
 ETD : 0800hrs
 ETA : 1525hrs 

 Osaka ke Kuala Lumpur (KIX-KUL; D7 537)
 Tarikh : 1 Dis 2017
 ETD : 1640hrs
 ETA : 2240hrs
 20 kg bagasi
 Deposit RM200 seorang 

 Harga Termasuk : 

➠Penginapan
➠Pengangkutan (Shinkansen, keretapi, bas dll)
➠Insuran perjalanan
➠Jurupandu

Higashiyama Kyoto

Tiket penerbangan pergi-balik ke Jepun (pakej B sahaja)

 Harga TIDAK Termasuk : 

➠Tiket penerbangan pergi-balik ke Jepun (pakej A sahaja)
➠Makan dan minum
➠Caj entri ke mana2 tempat lawatan (jika ada)

Bamboo Groove Arashiyama

 Cadangan Itinerari : 

Hari 1
 ⤼ Tiba di Kansai Airport. Free & Easy.
Hari 2 ⤼ Kyoto ( Arashiyama & Fushimi Inari) & Nara (Nara Dear Park)
Hari 3 ⤼ Kyoto (Kiyomizudera, Higashiyama & Gion) & Osaka (Namba & Shinsaibashi)
Hari 4 ⤼ Himeji (Himeji Castle & Kokoen) & Osaka (Umeda Sky Building)
Hari 5 ⤼ Kobe (Harborland, Nunobiki Herb Garden & Kobe Mosque)
Hari 6 ⤼ Free & Easy (Optional : Rinku Premium Outlet). Bertolak pulang ke Kuala Lumpur melalui Kansai Airport.

Arashiyama, Kyoto
Nunobiki, Ropeway Kobe
Himeji

Kalau rasa nak tempah dengan Japan Bajet Trip ni hangpa pi la Daftar dulu di Daftar Trip JBT untuk urusan penempahan trip.

Jangan risau walaupun hangpa dah daftar tempahan dengan JBT ni kalau ada perubahan apa apa.. Tak jadi pergi ke hapa just maklumkan kepada pihak mereka & wang boleh di kembalikan mengikut terma & syarat yang di tetapkan semasa korang isi borang online.

Had umur minima untuk meyertai pakej ini adalah 7 tahun.
Untuk sebarang maklumat lanjut, sila Hubungi JBT.

Kalau nak lebih info berkaitan pakej pakej bajet yang di tawarkan JBT ni korang boleh tengok di 

 Blog : JAPAN BUDGET TRIP 
 Facebook : Japan Budget Trip - JBT 
 Twitter : Japan Budget Trip 
 Instagram : japanbudgettrip 
 Email : japanbudgettrip@gmail.com 
 Whatsapp : 013-7287178 


Apapun kalau pergi melancong ke negara orang tak kira la jepun ke kat mana ke jangan buat tahi & jangan tinggal tahi kat tempat tak sepatutnya. Tak kira la tahi secara fizikal atau pun persepsi.. do you understand what I mean.. Jangan sampai lekatlekit speaking london ok. Nanti terlebih speaking semua tak faham apakejadahnya pulak. hehehehe...

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *