19 PERKARA LUCU RAKYAT MALAYSIA BUAT UNTUK JIMAT

16.6.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Sebelum GST pun maybe kita ada buat benda2 macam ni untuk berjimat apatah lagi zaman GST. Kalau nak berjimat cara ahmad maselan pun boleh.. tapi tu tak berapa jimat sangat. Tapi contoh yang aku nak tunjuk kat hangpa ni lagi jimat & confirm ada di antaranya korang pernah buat.


Pernah tak korang bawak balik paket2 sos dari restoran fast food kemudian guna semula? Pernah tak korang campur air dari syampoo yang dah habis tinggal sisa2 untuk guna? Atau hanya baca majalah dari rak kedai buku tanpa membeli? Kalau pernah hangpa buat perangai macam tu hangpa kena baca artikel ni sebab ada lagi banyak contoh perbuatan yang kita selalu buat untuk berjimat. Confirm hangpa sengih sorang2 sebab majoriti tak terkecuali buat benda2 ni semua. Nak baca artikel ni boleh clik kat sini >> 19 PERKARA LUCU RAKYAT MALAYSIA BUAT UNTUK JIMAT <<

Bila aku baca 19 perkara lucu yang rakyat Malaysia buat untuk berjimat serius benda tu memang tanpa sedar kita selalu buat. Tapi kita tak perasan selama ni cuma bila ada orang tulis isu macam ni baru kita perasan kita ada buat.

Moral of the story.. Nak berjimat tak salah tapi jangan berjimat sampai menyusahkan orang. Semua benda nak tumpang orang free sampai sanggup minum air dari gelas orang semata mata nak jimat duit sendiri. Ada orang terlalu berjimat atau lebih kasar sebut kedekut memang perangai jadi tak malu macam tu. So, jimat tu baik tapi berpada pada.

3 comments:

  1. nak kena klik dan tengok juga ni, mungkin kadang-kadang dalam tak sedar ada terbuat juga ni...

    ReplyDelete
  2. Hahaha....banyak rupenye yg akak buat contoh terbaru rembat teh kopi dan syampo dari hotel.... ;p

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com