BAHAYA KENCING DALAM KOLAM RENANG

21.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Sapa yang suka swim kat swimming pool tu mesti pernah buat benda tak senonoh ni senyap senyap kan? Nak2 lagi kalau pernah themepark, tempat luas macam tu. Almaklum la dalam air katanya.. kencing pun sapa tak perasan. Buang air dalam air. Tapi tahukah anda.. bahaya kencing dalam swimming pool ni. Nak tau apa yang bahaya? Boleh menyebarkan virus kencing manusia ker? Ada ke virus kencing manusia? Yang biasa dengar virus kencing tikus je kan.. meh la baca


Dalam air ada klorin. klorin memiliki manfaat untuk mengikat zat-zat. Jadinya, zat yang berbahaya untuk tubuh juga diikat oleh klorin, sebagai contoh peluh dan air kencing.Hasil ikatan klorin pada zat-zat bahaya ini menyebabkan iritasi. Ini adalah penyebab mata merah.
Wabak penyakit senang merebak dari kolam renang umum kerana kuman yang dibawa pengunjung kolam renang, baik orang dewasa mahupun anak-anak. - untuk artikel penuh boleh baca kat sini >> Mengapa Kita Ditegah Kencing Di Dalam Kolam Renang <<

Moral of the story.. mulai dari sekarang pratikkan kencing kat tempat sepatutnya bukan dalam kolam renang yer... Kita sendiri tak sanggup berenang dalam air kencing sendiri apatah lagi air kencing orang inikan orang lain. Peace!


Yang menarik
Produk tiruan ni di katakan menyumbang kepada pertubuhan pengganas dunia seperti al Qaeda,taliban & banyak lagi. malaysia di senaraikan sebagai negara kedua terbesar di dunia dalam jenayah ni. Mungkin adalah salah seorang penyumbangnya jom tengok >> Malaysia Adalah Yang Ke-2 Terbesar Di Dunia Dalam Jenayah Ini & Anda Mungkin Penyebabnya <<

2 comments:

  1. Nasib baik aku tak boleh kencing... tapi ramai yang malas nak keluar dari situ untuk kencing, so tembakkkk je kat dalam tu.. haish

    ReplyDelete
  2. hehehehehhe...patut selalu tgk orang mata merah je keluar dari kolam.. hehehehehe..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!