BAHAYA KENCING DALAM KOLAM RENANG

21.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Sapa yang suka swim kat swimming pool tu mesti pernah buat benda tak senonoh ni senyap senyap kan? Nak2 lagi kalau pernah themepark, tempat luas macam tu. Almaklum la dalam air katanya.. kencing pun sapa tak perasan. Buang air dalam air. Tapi tahukah anda.. bahaya kencing dalam swimming pool ni. Nak tau apa yang bahaya? Boleh menyebarkan virus kencing manusia ker? Ada ke virus kencing manusia? Yang biasa dengar virus kencing tikus je kan.. meh la baca


Dalam air ada klorin. klorin memiliki manfaat untuk mengikat zat-zat. Jadinya, zat yang berbahaya untuk tubuh juga diikat oleh klorin, sebagai contoh peluh dan air kencing.Hasil ikatan klorin pada zat-zat bahaya ini menyebabkan iritasi. Ini adalah penyebab mata merah.

Wabak penyakit senang merebak dari kolam renang umum kerana kuman yang dibawa pengunjung kolam renang, baik orang dewasa mahupun anak-anak.

Moral of the story.. mulai dari sekarang pratikkan kencing kat tempat sepatutnya bukan dalam kolam renang yer... Kita sendiri tak sanggup berenang dalam air kencing sendiri apatah lagi air kencing orang inikan orang lain. Peace!

2 comments:

  1. Nasib baik aku tak boleh kencing... tapi ramai yang malas nak keluar dari situ untuk kencing, so tembakkkk je kat dalam tu.. haish

    ReplyDelete
  2. hehehehehhe...patut selalu tgk orang mata merah je keluar dari kolam.. hehehehehe..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com