INI SEBAB BAHAYA BERKONGSI GAMBAR SELFIE DI MEDIA SOSIAL

1.8.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

INI SEBAB BAHAYA BERKONGSI GAMBAR SELFIE DI MEDIA SOSIAL. Teknologi semakin canggih maka sihir pun ikut peredaran zaman jugak. Kalau dulu nak sihirkan orang.. depa guna pakaian, rambut,kukur atau apa2 berkaitan dengan orang yang nak di sihir termasuk gambar sekarang ni dah makin senang sebab mudah je nak dapat gambar sesapa sahaja yang nak di sihir melalui media sosial. Terutama perempuan la makhluk paling ghairah berkongsi gambar kat media sosial katanya. Asal dia nampak cantik, muda, jelita, remaja bagai gambar dia.. Tak sabar nak share nak dapat like & pujian bertalu talu walau caption dia 'aku hanya wanita biasa' padahal dia harap pujian luar biasa tu. hehehehe


Hak masing masing la kan.. Zaman media sosial ni bukan boleh tegur lebih2 satgi keluar statement 'dengki' & tak boleh tengok orang bahagia katanya. Jadi masing2 mula ambil sikap lantak kau la.. Yang terdedah dengan bahaya kau, bukan aku. Yang nak hadap sengsara kalau jadi apa2 pun kau. Berani buat, pandai pandai tanggung la yer...

Tapi aku just nak share satu kisah yang aku baca ni... Katanya seorang isteri tetiba buat perangai lari ikut jantan lain walaupun masa tu rumahtangga dia tak ada apa2 masalah malah masih mesra. Semua tu akibat perbuatan sihir dari kawan di Facebook. Yelah.. nak dapat gambar orang sekarang bukan susah pun,semudah kau clik pada gambar kemudian save lepas tu pergi print dah dapat.


Ada orang ambil gambar selfie muka sendiri salah satu cara dia nak tunjuk bakat dia dalam seni photography katanya.. Jadi dia rasa tak salah la nak tunjuk hasil selfie dia pada orang lain. Konon dia berjiwa seni la padahal orang yang betul2 berjiwa seni adalah orang yang macam ni >> Jika Anda Ada 14 Perkara ni Confirm 100% anda berjiwa seni << Bukan hanya rajin selfie & upload gambar kat media sosial je dah membuktikan jiwa seni anda, ok!

Jadikan peringatan buat mereka2 yang rasa nak ambil perkara tu sebagai langkah keselamatan awal. Bagi yang rasa mungkin mereka kebal dari segala sihir takpe teruskan la apa yang korang rasa bahagia & selesa. Yelah.. bukan semua orang pasti kena sihir kan.. Aku dulu pun selalu upload gambar kat media sosial tapi tak pernah kenal sihir pun. Yelah.. yelah.. cuma tu la mencegah itu lebih baik dari merawati. Takde la sampai penuh darussyifa orang menunggu nanti.. hehehehhe

3 comments:

  1. Mmg menakutkan..kena lbh berhati2 lps ni..lps ni xmo bubuh dh dlm blog gambar2 selfie..huhu...nauzubillahminzalik

    ReplyDelete
  2. Biasa dah dengar kisah sihir guna FB ni. Berhati-hatilah ya. Zaman sekarang ni walaupun moden, sihir menyihir masih lagi jadi favorite past time sesetengah orang!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!