PROTON PERSONA BARU MEMENUHI CITARASA ORANG MUDA

23.8.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

PROTON PERSONA BARU MEMENUHI CITARASA ORANG MUDA. Proton dah keluar model baru untuk proton persona katanya. Dulu masa kerja dengan proton Dealer tak pulak aku rasa nak update kereta2 proton baru ni. Malah aku jarang ambil tahu pun pasal kereta sebab aku kerja bahagian admin so aku cuma tahu kerja aku je. Pasal spec kereta ke, harga kereta ke aku memang jarang ambil tahu. Yang aku tahu kerja aku key in semua benda yang perlu aku key in.


Tapi bila dah lama berhenti kerja tetiba rajin pulak dok ambil tahu kereta keluaran proton yang terbaru. Kadang2 kereta2 baru ni buruk jugak rupanya.. Kadang2 nampak eklusif walau harga mampu milik. Proton persona ni tak tau la macam mana komen dari rakyat Malaysia. Katanya memenuhi citarasa anak muda zaman sekarang & kereta ni nampak eklusif. Harga pun dari serendah RM46K+++


Proton Persona ditawarkan dalam tiga varian iaitu Standard, Executive dan Premium serta didatangkan dengan ciri keselamatan terbaik. Katanya di jangka mendapat sambutan hangat. Hangat ke hangit meh la kita baca ciri2 yang best katanya ada pada Proton Persona baru ni..

Proton Persona 2016 menggunakan enjin 1.6 Liter VVT untuk semua varian, Persona yang menerima pengiktirafan 5-bintang daripada ASEAN NCAP, mampu memecut 0-100 kilometer sejam (km/j) dalam masa 10.9 saat, prestasi lebih baik berbanding 12 saat untuk model terdahulu. ‎Dari sudut keselamatan, Proton Persona 2016 didatangkan dengan enam beg udara bagi varian Premium dan dua beg udara bagi varian lain, serta ciri lain termasuk Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC), Bantuan Brek (BA), Sistem Kawalan Cengkaman (TCS), Sistem Brek Anti-kunci (ABS) dan Agihan Brek Elektronik (EBD) Sementara, ruang but juga dipertingkatkan dengan kapasiti 510 liter berbanding 430 liter bagi model terdahulu, dan lebih menarik adalah sistem penjimatan bahan api yang mengagumkan iaitu kurang 13 peratus bagi transmisi manual dan 10 peratus (automatik) berbanding Persona yang dilancarkan pada 2007. Selain sistem keselamatan dipertingkatkan, PROTON juga menerapkan inovasi terkininya untuk struktur badan dengan menggunakan teknologi Hot Press Forming, yang mana kekuatannya lima kali ganda dari besi biasa Untuk varian Stan­dard, terdapat dua pilihan transmisi gear iaitu manual dan auto manakala varian Premium ialah pilihan bodykit dan tanpa bodykit Proton Persona ditawarkan dalam enam pilihan warna iaitu Car­nelian Brown, Quartz Black, Cotton White, Ruby Red, Sterling Silver dan Graphite Grey
Pautan Sumber Asal » mysumber.com


Jadi yang rasa nak beli kereta baru tu mungkin menepati citarasa & keperluan anda boleh la survey Proton Persona ni kan. Apa salahnya support buatan tempatan. Siapa lagi nak pakai kereta proton kalau bukan rakyat Malaysia. hehehe

Proton adalah satu lambang kejayaan Malaysia.. Kalau orang Malaysia tak kenal kereta proton tu memang pelik la. Kalau kereta proton pun tak kenal.. Apatah lagi perkara perkara lain pasal malaysia macam perkara ni >> Sejauh Mana Anda Mengenali Malaysia Hanya Terjawab Lepas Anda Jawab Kuiz ni << Confirm dia tak tahu & tak boleh jawab punya. Jadi kalau orang Malaysia mesti tahu kereta buatan Malaysia paling popular di Malaysia ye dak. hehehe

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!