MANGSA GUNUNG MERAPI DI KRISTIANKAN

12/30/2010 02:13:00 AM suria lekatlekit 4 Comments

Majlis Ulama Indonesia (MUI) di Jawa Tengah yang mendakwa berlaku proses kristianisasi di kalangan mangsa Merapi. MUI mendapat maklumat ada kumpulan mubaligh Kristian yang mengambil kesempatan terhadap tempoh pemulihan mangsa Merapi untuk mempengaruhi mereka supaya memeluk agama Kristian.Berdasarkan siasatan pihak MUI, kumpulan mubaligh itu tidak menjalankan misi mereka ketika keadaan darurat ekoran letupan Gunung Merapi, tetapi bergiat aktif mendekati mangsa yang melalui tempoh pemulihan akibat bencana itu. 

itulah artikel yang aku kerat - kerat kat HM online. Berita ini memang mengejutkan walau kita juga pernah di kejutkan dengan kes - kes macam ni kat Malaysia. Orang kafir sentiasa mencari peluang untuk mempengaruhi umat Islam dengan musibah yang di terima untuk menganuti agama mereka dengan cara menggunakan pendekatan melalui bantuan. Niat mereka cuma memancing dengan umpan yang amat - amat di perlukan mangsa bencana macam tu.

Bagi mereka yang cetek ilmu agamanya pasti mudah terpengaruh lebih - lebih lagi yang tinggal di kawasan pendalaman di indonesia sana. Kita juga sedia maklum di indonesia banyak perkahwinan campur antara muslim & non-muslim dah memperlihatkan bagaimana sistem kehidupan disana. Bagaimana seorang anak yang ada ibu dan ayah yang berbeza agama untuk mendalami Islam, Kan?? Jadi pengaruh2 dari luar amat mudah menyerap masuk kedalam diri mereka. Moga kita di jauhkan dari perkara - perkara macam ni & sama - sama kegiatan mubaligh kristian di Indonesia yang cuba menjerat orang Islam untuk Murtad mampu dia benteras secepat mungkin.

Untuk artikel sepenuhnya sila clik : Mangsa Merapi dikristiankan

4 comments:

 1. nauzubillah,hrp2 tak terpesong kearah itu..amin3.dunia semakin dekat nak kiamat

  ReplyDelete
 2. orang kafir selalu guna cara halus tapi keji untuk pesongkan akidah dan iman umat islam kan?

  ReplyDelete
 3. emmm....org kafir mmg tak boleh nak duduk diam, mesti diorang akan cari jalan untuk memurtadkan org Islam...

  mereka selalu gunakan wang dan kekayaan sbg tarikan

  ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Review berbayar dan harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com