The Season of the Witch is Here

12/16/2010 03:08:00 AM suria lekatlekit 10 Comments

Season of the witch

what scares you the most about witches??
NENEK KEBAYAN
Gambar Hasil carian Google
 
 Bila bercerita tentang witches apa yang tergambar dari imaginasi seram aku adalah.. Menakutkan.. dengan matanya yang merenung tajam.. rambut kerinting & serabai.. sambil bertongkat dengan pakaian serba hitam.. Jarang tersenyum & suka memandang dengan wajah yang garang.Rumah di penuhi benda - benda mistik yang menyeramkan.. seperti kepala tengkorak manusia.. kain kuning.. tempat bakar kemenyan, limau nipis.. telur ayam.. tangkal.. mentera.. Tentu sekali suka menyendiri dan tinggal dalam pondok buruk. Walau nampak bersendiri tapi sebenarnya beliau sering berteman.. Maybe Jin atau iblis menjadi kawan. Kerjanya adalah menyihir sesapa saja yang di benci atau menentang.. atau bila di minta berbuat demikian. Amat menakutkan dengan hanya memandang wajahnya saja apatah lagi.. kalau hendak berurusan dengannya.

MONA FENDI
Gambar hasil carian Google
 
Kisah benar tentang witches ni yang pernah aku dengar adalah seperti kes Mona Fendi tak lama dulu. Rasanya semua orang pun tahu.. Dia seorang wanita yang mengamalkan ilmu hitam dan membunuh Datuk Mazlan Idris, Ahli Dewan Undangan Negeri Pahang dengan cara mengerat anggota badan mangsa kepada beberapa belas bahagian dan di dakwa ke mahkamah pada tahun 1995. Melihat wajah nya di kaca tv atau akhbar dulu pun tetap menyeramkan walau dia tersenyum. Kini dia telah tiada lagi setelah di jatuhkan hukuman mati pada tahun 2001. kes dia memang mendapat liputan meluas oleh media. Satu - satunya penyihir wanita yang terkenal kat Malaysia bagi aku adalah Mona fendi..

Tapi sesuatu yang seram aku nak tengok & berjanji takkan lari.. (cuma kalau terjerit tu maaf yer) iatu Nuffnang Premiere Screening – Season of the Witch. Walaupun seram aku janji tak lari keluar panggung kalau aku berjaya ragut tiket untuk premier screening tu.

                                                                         Sypnosis
In the supernatural thriller Season of the Witch, Nicolas Cage stars as a 14th century Crusader who returns with his comrade (Ron Perlman) to a homeland devastated by the Black Plague. A beleaguered church, deeming sorcery the culprit of the plague, commands the two knights to transport an accused witch (Claire Foy) to a remote abbey, where monks will perform a ritual in hopes of ending the pestilence. A priest (Stephen Campbell Moore), a grieving knight (Ulrich Thomsen), an itinerant swindler (Stephen Graham) and a headstrong youth who can only dream of becoming a knight (Robert Sheehan) join a mission troubled by mythically hostile wilderness and fierce contention over the fate of the girl. When the embattled party arrives at the abbey, a horrific discovery jeopardizes the knight’s pledge to ensure the girl fair treatment, and pits them against an inexplicably powerful and destrustive force.

10 comments:

  1. fuhfuhfuh.
    bahaya betol alam ghaib kan. huu

    ReplyDelete
  2. em..nk cube juin gak nant..hee~
    gd luck yep~ :)

    ReplyDelete
  3. nak join juga nih..mcm mana lanak jadi kreatif mcm cik lekik nih...

    ReplyDelete
  4. wah
    besh2!
    jom join ramai2!

    ReplyDelete
  5. lau teringat kt witch, mst mamat teringat kt kak takel, ngan rambut serabai cm sarang tebuan die, ngan muke die (muke die cm ape ek ? :p) ngaa~ lari topik dh nie ... kak takel, mamat ade tutorial recent post versi baru, tgok la ek.. smart taw... recent postnye leh letak thumbnail ngan summary..

    ReplyDelete
  6. As'salam...

    Takut betul dengan perkara2 qhaib nie...bahaya Oooo..

    ReplyDelete
  7. i tag u join contest.

    check this out!!!!
    http://natasha1987.blogspot.com/2010/12/give-away-ipod-shuffle-dari-mr-cool.html

    ReplyDelete
  8. meh ramai2 kita join mana tau ada rezeki kita jumpa kat premier screening nanti...

    ReplyDelete
  9. Semoga berjaya


    http://www.alifebe.com

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com