DISKAUN DI LAZADA SANGAT MENCURIGAKAN

29.1.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

DISKAUN DI LAZADA SANGAT MENCURIGAKAN. Dua tiga hari ni aku suka dok window shopping Sunglasses kat lazada. Almaklum la.. Asyik pakai spek itam oversize je sebab muka aku ni terlampau awet muda size nya. Bukan size kaki ke kids size.. spek itam pun sebenarnya aku kena pakai kids size tapi selama ni aku pakai adult size tapi macam mata lebah sikit la. Belasah je la bukan aku pakai sangat pun. Kalau travel jauh & panas jer aku pakai. Melindungi mata dari sinar uv katanya.


Sebenarnya aku dah ter order Sunglasses kat Lazada cuma aku tak perasan delivery time hujung bulan depan. So, saja survey lagi kot2 jumpa yang murah & boleh deliver dalam masa yang terdekat. Hari ni aku meneruskan pencarian katanya.. Terkejut aku tengok harga spek kat lazada ni. Harga asal puluhan ribu ringgit tu diskaun sampai tinggal RM30++ jer.. Biar betul.

Gila beb harga asal puluh ribu tu.. diskaun tinggal tak sampai seratus. Ni kalau betul barang puluh ribu boleh masuk pajak gadai ni. Beli kemudian tolak kat pajak gadai pun koman2 dapat ribu ringgit jugak. Kalau betul la harga pasaran barang pun puluh ribu. Macam tak berapa nak logik jer

Lagi satu katanya diskaun 100%.. kalau 100% bermakna free la. Dah kenapa pulak kena charge. Ya Allah.. mencurigakan betul permainan harga kat lazada ni. Aku tak berani nak kata lazada ni menipu tapi beragak la nak memperbodohkan pembeli pun. Aku yang memang tak berapa tahu tentang harga pasaran setiap jenama Sunglasses ni pun rasa macam tak berapa logik sangat harga asal dengan harga diskaun.

Ramai jugak yang akui.. Lazada konon diskaun dengan harga yang sangat murah alih2 kualiti barang cap pasar malam je. Mungkin orang pun rasa tertipu dengan sale yang di gembar gembur.. Kalau setakat kualiti pasar malam tu bukan namanya diskaun. Tu memang dah harga pasaran dia. Ada yang harga lepas diskaun pun lebih mahal dari harga pasaran.

Moral of the story.. Sebagai pengguna walaupun kita nak jimat jangan sampai tertipu dengan taktik diskaun tak masuk akal macam tu. Kadang2 kita rasa macam berbaloi beli barang yang konon harga asalnya mahal, mesti kualiti dia juga bagus dengan harga diskaun yang murah gila alih2 dapat barang kualiti chow kit jer.. memang menangis. Nak sedih lagi tetiba jumpa kat Pasar Malam Jalan TAR harga lagi murah dari kita beli konon dengan harga diskaun tu. Menangis dalam handbag kau! hahahaha Nak berjimat ada cara lain contoh macam ni >> Tips Berjimat Paling Bijak & Berkesan Untuk Tahun 2016 << Tu cara jimat paling bijak. hehehe

3 comments:

  1. Pernah orderkan alat jimat letrik kat kak ipaq... Kos pos sampai dua ratus ribu... Apa la punya lazada kan... Tergelak tergolek kami... Memang tak leh caya sgt la diskaun tuh... Kadang barang lama nak hbiskan stok je tu... Tu ygbuh harga tak masuk akal..

    ReplyDelete
  2. kos pos 200ribu? gileh... hahahah

    ReplyDelete
  3. Promosi yg melampau tu takot2 cuma brg tiruan kebiasaannya. Diorg pun tak nak rugi. Nak clearkan stok brg dr china tu, cara beginilah...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!