KERANA 16 JUTA THE RED WARRIOR DI BULI KAW KAW PUNYA

17.1.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

KERANA 16 JUTA THE RED WARRIOR DI BULI KAW KAW PUNYA. Nak stadium pink.. Ok dah lulus. Nak jersi pink ok la.. jersi je apadahal kan.. Tapi kesian pulak aku nampak Pasukan The Red Warrior kena buli dengan Dato Vida. Ya Allah 16 juta punya pasal.. Terpaksa jugak la kan? Tu la bos depa selama 2 musim ni. Katanya Dato Vida Taja The Red Warrior.. Ops Pamoga Qu Puteh The Red Warrior selama 2 musim. 2 musim tu lama mana aku pun tak sure sangat.

Sorang je pakcik yang tak posse comel hello kitty nampaknya. Mungkin tercabar naluri kejantanan dia kot hahaha

Terbaca status pelakon, pengarah & penyanyi Afdlin Shauki yang agak tak berapa gemar dengan cara Dato Vida ni. Terbaru di keratan Akhbar Harian Metro tengok pasukan Red Warrior yang kena buat posse comel dua jari kat pipi ala2 trademark Dato Vida tu.. Alahai kesian pulak. Ni memang kes buli kerana 16 juta ni. The Red Warrior pun nampak macam The Hello Kitty Warrior dah. Comel sangat dengan jersi pink memasing di tambah pulak posse camtu. Geram rasa nak cubit pipit sengsorang sampai berlubang jadi lesung pipit.


Alahai Dato Vida Ooi... Betul2 business minded ni. Kot mana pun apa yang di taja mesti dia nak lebih menyerlah dari tema asal sesuatu perkara. Dia dah kata dari awal sapa nak dia taja kena ikut cara dia. Kau main bola ke hapa ke dia tak peduli. Janji produk dia lebih menyerlah dari yang lain2. gamaknya kalau dia taja rancangan wrestling la.. Semua wrestler mesti pakai spender pink. Bayangkan ahli wrestling yang badan bak badang posse jari kat pipi. Kecut habis muscle katanya. hahahahaha Tak kira la rancangan TV atau pasukan bola sepak. Asal dia boleh tukar semua jadi duta produk dia.. Dia boleh bayar. Bertabahlah.. 16 juta beb! Tu baru replika cek 16 juta sebenarnya jumlah tajaan 20 juta. kau hado 20 juta. Takde 20 juta dok dendiam katanya. Yang ada 20 juta je boleh buat apa saja dia nak.

Kalau ada lagi pasukan bola sepak yang terima tajaan dari kalangan jutawan produk kesihatan & kecantikkan lagi lepas ni tak tau apa nak jadi lagi. The Red Warrior dah jadi hello kitty lepas ni tak tau mungkin ada yang jadi barbie boy ke.. The Teddy boy ke.. Janji nampak cute & comel. Orang jual produk kecantikkan gila kau nak letak warna2 gagah perkasa. Ingat produk makjun kuat salasa ka? hahahaha

takpe la.. rezeki dia ye dak? cakap lebih2 kau ada sponsor budak tahfiz? Ada sponsor anak yatim? Ada buka sekolah Tahfiz? Takde kan.. Jadi jangan banyak bunyi kalau kau tak mampu nak buat semua tu. Dia tukarkan the red warrior jadi hello kitty pun dia dah buat macam2 amal kebajikan sebelum ni.. so apapun dia buat tak jadi salah dah. Semuanya akan jadi mulia di mata masyarakat. Kita tangan yang menerima ni kalau cakap lebih2 ni nanti di cop dengki sebab kita tak mampu memberi sebanyak yang dia mampu beri. Takat mampu bayar zakat setahun sekali dok tepi.. Tak layak nak komplen hokay! hehehehe

Tu la bila kita terdesak tak ada duit orang boleh ambil kesempatan keatas kita. Macam staff dari OhBulan ni. Punya la excited bos bagi RM4000 suruh pergi shopping rupanya shopping untuk ni jer >> Mungkinkah ini kejutan paling EPIK seorang bos kepada pekerjanya? <<

Moral of the story.. Bila duit menjadi Raja memang manusia menjadi hamba.

3 comments:

  1. Memang terbaik Dato Vida..
    Beliau dah taja.. kita tengok pulak hasilnya nanti.. team TRW main macam mana..

    ReplyDelete
  2. Buatlah yang terbaik Qu Puteh Panoga The Red Warriors untuk liga super Malaysia tahun 2016. Orang dsh sanggup taja, korang sebagai pemain kenalah bersungguh-sungguh. Bukan sikit tu beb RM18 juta.

    Saya foakan Kelantan tahun ini menyerlah.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!